Themawandelingen

Wandelen in thema? Dan heb je de keuze uit volgende opties. 
Kijk hieronder voor de gratis downloads.

René Van Steenbergenroute

Wandel of fiets langs prachtige woningen uit het interbellum en ontdek het contrast met de functionele, sobere architectuur van na WOII. Nieuwe publicatie 2021.

afstand: 10 km / geen bewegwijzering / download routefolder / download audiotour

Beeldenroute Beerse

Wandel langs openbare beeldhouwwerken en kom meer te weten over het verhaal achter elk kunstwerk. Nieuwe publicatie 2021.

afstand: 5 km / geen bewegwijzering / download routefolder / download audiotour

7 themawandelingen

Ontdek het verhaal achter de Vlimmerse 'peggers', de steenbakkerijgeschiedenis van Beerse en nog veel meer leuke weetjes.

  • Blakheide en de Pomp-Poelberg
  • D'Aeste Beemdenpad
  • De Schrieken
  • Peggerspad
  • Steenbakkerspad
  • De Vier Uitersten
  • Eksterheide en Duivelskuil

De wandelingen vind je terug op de gratis toeristische kaart van Beerse.

Polar Bears wandeling

De Polar Bears wandeling, een initiatief van Toerisme Merksplas en Toerisme Rijkevorsel, brengt hulde aan onze bevrijders tijdens WOII.
Het routeplan vind je hieronder bij de downloads.

Kempentocht

100% onverharde wandelpaden en een fantastische brok groen: de Kempentocht vormt een droom voor de échte stapper. Het decor voor je wandelvakantie? Het Kempense platteland in de grensstreek met Nederland, met de heerlijk ongerepte natuur van het Turnhouts Vennengebied of de Vallei van het Merkske. In Wortel-Kolonie en Merksplas-Kolonie ontdek je een mix van fraaie landschappen, boeiend erfgoed en dito verhalen. 

Geen saaie, verharde of gevaarlijke trajecten. De Kempentocht loopt volledig offroad langs onverharde en soms uitdagende paden. Je stapt door bossen, weilanden en hier en daar zelfs over een gloednieuw bruggetje.

Ook overnachten doe je te midden van groen: onder de sterren op de bivakzone van Wortel-Kolonie, in je tent op Camping Baalse Hei of in een van de kamers van de Klein Engelandhoeve.

De brochure kost 2 euro en koop je in het toeristisch infokantoor.