VRHOeM - Er zit vaart in de Kempen

Deze informatie is niet meer actueel!
“Het was er stil en de heide schoon. De vaart kwam, wie vroeg er om? Wit zand en klei werd gevonden, ons goud!” Met woord, beeld en folk, americana en bluegrass vertellen Bluewire, Galley Head, Jes en Lief Proost hoe het kanaal de Kempen veranderde.

Wanneer

  • zaterdag 10 dec 2016
    van 20.15 u

Prijs

€ 13,00 (+60: 10 euro, - 26: 6 euro, UiTPAS: 3 euro )

Waar

naam
Ontmoetingscentrum De Djoelen
adres
Steenweg op Mol
2360 Oud-Turnhout

Contact

Telefoon
014 600 770
e-mail
cultuur@beerse.be

Info

Een productie van VRHOeM! vzw bestaande uit een verhaal verteld in 4 delen geschreven door KOEN SMITS en WALTER RAEYMAEKERS, verteld door ROLAND BERGEYS en DRIES MAJEWSKI, ondersteund met beelden van GEERT MAES en op smaak gebracht met muziek van Bluewire, Doediet en Galley head.

Deel 1: Hoe de Kempen stilaan ontwaakte

Deel 2: De VAART als barrière en oorlogszone

Deel 3: Een geschiedenis van een soms vals gezongen welvaertslied

Deel 4: Een bepaald idee voor een wereld die mogelijk de onze wordt

Bluewire (Bluegrass / Americana) is een vocaal en instrumentaal kwintet met thuisbasis Turnhout (B) Geen groter speelplezier dan naturel! Voluit akoestische ‘garden music’ uit diverse bronnen: van Stephen Foster tot Willie Dixon, van de Rolling Stones tot Los Lobos, van Mariza tot Tish Hinojosa, van Bob Wills tot Byron Berline. Met stevige, straffe arrangementen, zodat Blue Wire verre van een cover-bandje is.

www.bluewire.be

 

Doediet is een bonte bende enthousiaste zangers - mannen, vrouwen, koppels, jongeren en ouderen - die bekommerd zijn om de wereld.  Zij willen niet bij de pakken blijven zitten, racisme, onderdrukking, onmacht, er moet iets aan gedaan worden.

www.doediet.be

 

Met doedelzak, viool, accordeon, bas en gitaar vormt Galley head een gevestigde waarde in het folk-landschap. Zelf omschrijven ze hun muziek als “zelfreizende folk” met een grote liefde voor de traditie, maar toch zeer eigentijds…

www.galleyhead.be

 

 

VRHOEM! vzw uit Retie heeft als doelstelling het "beleven, ondersteunen, bevorderen en verspreiden van vriendschap, humor, optimisme en muziek & alle andere grote en kleine kunsten van het hart".

Organisatie in het kader van 'de Vaart Verjaart'

Alle activiteiten