Concertmonoloog 'Woesten'

Deze informatie is niet meer actueel!
Kris Van Steenberge won met zijn oorlogsroman ‘Woesten’ de Debuutprijs 2014. Een topgezelschap herwerkt het boek tot een voorstelling met literaire performance en live klassieke muziek. Thomas Janssens herschreef en speelt. Muzikaal genot krijg je van Vitaly Pisarenko (piano), Aldo Baerten (fluit) en Kacper Nowak (cello).

Wanneer

  • donderdag 9 feb 2017
    van 20.15 u

Prijs

€ 15,00 (+60: 13 euro, - 26: 11 euro, UiTPASkorting: 3 euro )

Waar

naam
kerk Sint-Lambertus
adres
Kerkplein
2340 Beerse

Contact

Telefoon
014 600 770
e-mail
cultuur@beerse.be

Info

Door een oorlog raakt een land versnipperd. Haar bevolking vecht of vlucht, sterft of probeert te overleven. Oorlogen rukken families uit elkaar. Mensen raken als scherven verspreid over heelder continenten en zoeken een leven lang naar houvast, een aanknopingspunt. Zo ook Nameloos. Dat is zijn naam. Nameloos. Zijn naam is wie hij is. Niemand eigenlijk. Hij is één van die vele outsiders in onze wereld. Zij die blijkbaar niet mee tellen. De vreemde die zijn plek zoekt in de harde en veeleisende maatschappij. En waarom is net hij een outcast en iemand anders niet? Puur toeval.

Puur geluk. Of ongeluk, zo je wil.

 

Thomas Janssens bewerkt Kris Van Steenberges gelijknamige debuutroman tot een symfonie voor piano, cello, fluit en stem. Een concertmonoloog over de buitenstaander en diens zoektocht naar een thuis. Een thuis waar geen wij versus zij bestaat. Een thuis waarin men niet die ander is maar één van allen. Een thuis dat hem lang geleden werd ontnomen of misschien nooit heeft bestaan.

 

WOESTEN is een muziektheatervoorstelling met literaire performance en live klassieke muziek.

 

concept, tekst en spel Thomas Janssens

muziek Vitaly Pisarenko (piano), Aldo Baerten (fluit) en Kacper Nowak (cello)

techniek Wannes Pacquée

 

trailer:

 

 

Alle activiteiten