Thomas Smith – STRAK

Deze informatie is niet meer actueel!
Een nieuw begin, een halve eeuw en een strakke show. Sinds 1 januari 2017 is het officieel: Thomas Smith is Belg.

Wanneer

  • donderdag 16 mrt 2017
    van 20.15 u

Prijs

€ 15,00 (+60: 13 euro, - 26: 11 euro, UiTPASkorting: 3 euro )

Waar

naam
GC 't Heilaar
adres
Heilaarstraat 35
2340 Beerse

Contact

Telefoon
014 600 770
e-mail
cultuur@beerse.be

Info

DUUR: 75 minuten

 

De Brexit van Thomas Smith

 

Sinds 1 januari 2017 is het officieel: Thomas Smith is Belg. Ja, hij kent de cultuur. Ja, hij kan de taal. Ja, hij speelt hele shows in het Nederlands. Hij woont al bijna zijn hele leven in Vlaanderen, maar heeft zich nooit laten naturaliseren. Als Johnson, Farage en consorten zich niet hadden gemoeid, was dat waarschijnlijk ook zo gebleven. De Brexit werd ook meteen de exit van Britse Belg Smith. Over een brain drain gesproken!

 

2017 is ook het jaar dat Thomas een halve eeuw zichzelf viert! Niemand gelooft het, maar hij is 50 lentes jong. Op 29 juni breekt er een nieuwe periode aan voor hem: die van de 50 plussers. Eén ding is zeker: een paar vooroordelen over die leeftijdscategorie gaan moeten worden aangepast. “Rustig genieten van de oude dag?” Niets voor Thomas! Sterker nog, hij onthult dit jaar een nieuwe show!

 

STRAK: zo heet de nieuwe show. Voor het eerst zal Thomas simultaan touren in België en Nederland met dezelfde show. In STRAK legt Smith de nadruk op veel materiaal en strak vertelde anekdotes. Waar hij in zijn vorige shows erop los improviseerde, gaat hij nu op zoek naar het perfecte repertoire… tenzij hij even wordt afgeleid natuurlijk!

 

"Thomas Smith brengt in ‘Strak’ al het goede bij elkaar uit zijn vorige shows. Vintage mimiek en bewegingen, absurde grapjes en imitaties en briljante interactie met het publiek." De Standaard - 8/3/2017

 

Thomas Smith

Sinds zijn derde voorstelling kwam Thomas zijn improvisatietalent op de voorgrond. Met zijn voorstelling CHAOS legde hij de fundamenten en in RUIS bevestigde hij zijn unieke kunnen. Aanschouw deze meester-improvisator in zijn vijfde voorstelling STRAK.

 

2015 was een topjaar voor Thomas. Naast de film werd ook een derde seizoen van Foute Vrienden ingeblikt. En tv-kijkend Vlaanderen kreeg een andere kant van hem te zien door zijn deelname aan De Slimste Mens en zijn reis naar Indië met Martin Heylen in Heylen en de Herkomst.

 

Momenteel speelt hij zijn vierde show RUIS, wegens succes, voor het tweede seizoen op rij! Vorig jaar toerde hij door heel Nederland als headliner in Bourgondische Belgen. In 2016 veroverde hij Nederland verder met zijn solovoorstelling ‘AANWEZIG’

 

De Standaard over ‘RUIS’ ***

“Smith heeft ook een zalige mimiek in huis en beweegt zijn lichaam als een John Cleese op karateles.”

 

De Standaard over ‘Chaos’ ****

“Een hoge aaibaarheidsfactor zelfs, hoe maf of bizar ook de instantgrappen die hij maakt. Maar toch vooral omdat hij zijn vak perfect beheerst, in de zuiverste meest oorspronkelijke vorm.”

 

Wim Helsen over Thomas Smith:

“Het beste wat me kan overkomen in een theater, als toeschouwer, is goesting krijgen om zelf te spelen. Met zijn geïmproviseerde voorstellingen geeft Thomas me goesting. Ik weet niet of ik dat zelf ooit zou doen of zou kunnen. Maar Thomas Smith is zo goed dat we voorlopig geen behoefte hebben aan een tweede comedian als hij.” 

 

 

Alle activiteiten