Wat zoudt gij zonder 't werkvolk zijn?

Deze informatie is niet meer actueel!
'Wat zoudt ge zonder 't werkvolk zijn ' – Lezing door Jaak BrepoelsOp woensdag 26 oktober komt Jaak Brepoels in Beerse een lezing geven over de geschiedenis van de arbeidersbeweging. De lezing heeft plaats in het Tempelhof, Bisschopslaan 1 te Beerse en start om 20 uur. Jaak Brepoels werd uitgenodigd door het ACV van Beerse i.s.m. Vormingplus Kempen en de bibliotheek van Beerse. Historic...

Wanneer

  • woensdag 26 okt 2016
    van 20.00 u tot 23.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Tempelhof
adres
Bisschopslaan 1
2340 Beerse

Info

'Wat zoudt ge zonder 't werkvolk zijn ' – Lezing door Jaak BrepoelsOp woensdag 26 oktober komt Jaak Brepoels in Beerse een lezing geven over de geschiedenis van de arbeidersbeweging. De lezing heeft plaats in het Tempelhof, Bisschopslaan 1 te Beerse en start om 20 uur. Jaak Brepoels werd uitgenodigd door het ACV van Beerse i.s.m. Vormingplus Kempen en de bibliotheek van Beerse.

Historicus en leraar Jaak Brepoels publiceerde in 1977 het werk 'Wat zoudt ge zonder het werkvolk zijn?' Het werk beschrijft de strijd voor de de maatschappelijke ontvoogding van de kleine man en vrouw die door het negentiende-eeuwse kapitalisme veroordeeld leken tot een armoedig bestaan. Het boek groeide uit tot een standaardwerk over de geschiedenis van de arbeidersbeweging en kreeg recent een uitgebreide update. Het is geen nostalgische terugblik, maar een boek dat ook peilt naar de uitdagingen van vandaag. Omwille van de huidige woelige tijden, Wat zoudt gij zonder 't werkvolk zijn? Relevanter dan ooit.

In samenwerking met Vormingplus Kempen vzw
Alle activiteiten

Organisatie

naam
ACV Beerse in samenwerking met Bibliotheek Beerse