Hoogbegaafdheid: meer dan een hoog IQ

Deze informatie is niet meer actueel!
Infoavond voor ouders door ervaringsdeskundige en experte Elke Coorens in de refter van BAB.

Wanneer

  • donderdag 8 dec 2016
    van 20.00 u tot 21.30 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Gemeentelijke Basisschool Albertstraat (BAB)
adres
Albertstraat 1
2340 Beerse

Contact

Telefoon
014 615615
e-mail
bibliotheek@beerse.be
website
http://beerse.bibliotheek.be/

Info

Hoogbegaafdheid is een woord dat niet bij iedereen positieve gedachten oproept. Er bestaan ook veel vooroordelen en misvattingen over. Mede hierdoor kunnen hoogbegaafden niet altijd en overal zichzelf zijn en hun talenten optimaal inzetten. En dat is enorm jammer, want hoogbegaafden hebben de maatschappij veel te bieden.

Maar wat zijn dat eigenlijk, hoogbegaafde kinderen? Zijn het allemaal kleine Adhemars die hun leerkracht grijs haar bezorgen? Is het uitsluitend een luxeprobleem voor de ouders of is er meer aan de hand?

Elke Coorens heeft 20 jaar leservaring in het secundair onderwijs. Ze leerde de meerwaarde van projectmatig werken. Ze werkte ook voor uitgeverij Averbode aan het educatieve tijdschrift iD.

Door haar kinderen kwam Elke in contact met dr. Tessa Kieboom. Deze Vlaamse pionier op het gebied van hoogbegaafdheid deed beroep op Elke omwille van haar zicht op en expertise met het gedifferentieerd werken met (hoogbegaafde) leerlingen in het secundair onderwijs.

Ondertussen begeleidt Elke al enkele jaren hoogbegaafde kinderen bij Arkades. In september 2015 richtte ze een volwaardige basisschool op met expliciete aandacht voor het meer- en hoogbegaafde kind. De school kreeg ondertussen al een erkenning van de Vlaamse Overheid. Elke is de oprichter en bezieler van Arkades.

Alle activiteiten
foto: Hoogbegaafdheid.png

Organisatie

naam
De oudercomités i.s.m. bibliotheek, IBO en gezondheidsraad