In de 14 billekens

Deze informatie is niet meer actueel!
Het baancafé ‘De 14 Billekens’ uit Zandhoven was ongetwijfeld hét mekka van de dansliefhebber. Herman Van Doninck vertelt over de geschiedenis van de dancings.‘In De 14 Billekens’ neemt je mee terug naar de jaren toen we nog ongestoord konden drinken en er nog geen sprake was van een wet op dronkenschap.

Wanneer

  • woensdag 29 mrt 2017
    van 20.45 u tot 21.45 u

Prijs

€ 5,00 (Basisprijs: € 5.00; vrijetijdspas: € 3)

Waar

naam
Parochiecentrum Vlimmeren
adres
Hoogstraat 26
2340 Beerse

Tickets

Telefoon
03 311 57 46
e-mail
maria.vandepoel2@hotmail.com

Info

We werden nog in vervoering gebracht door orgelshows en verkoopevenementen.
Baancafés en dancings tierden welig in Vlaanderen en autobusmaatschappijen konden aanvragen om naar een dancing te rijden niet meer bijhouden.
Het waren de jaren waarin bierkranen onophoudelijk van openingsuur tot sluitingstijd openstonden en soapseries op tv nog niet bestonden. Niemand bleef thuis voor een aflevering ‘Familie’ of ‘Thuis’ .

Het baancafé ‘De 14 Billekens’ uit Zandhoven was ongetwijfeld hét mekka van de dansliefhebber.
Elk weekend werd er volop gedanst op de unieke tonen van het Decap-orgel. En wie kent er niet de beruchte feestzaal ‘Paris-Las Vegas’ van Eddy Wallly: onvervalst dansplezier en wereldberoemd in Vlaanderen!

Herman Van Doninck schreef een boek over de geschiedenis van de dancings. Samen met Martine Dams brengt hij nu ook een programma hierover. Herman vertelt over zijn boek. Martine ondersteunt muzikaal.

In samenwerking met Vormingplus Kempen vzw

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten

Organisatie

naam
Femma Vlimmeren
tel.
03 311 57 46
website
e-mail