Filmvertoning "I, Daniel Blake"

Deze informatie is niet meer actueel!
Filmrelaas: Voor de eerste keer in zijn leven moet Daniel Blake, een Engelse schrijnwerker van 59 jaar, beroep doen op de sociale hulpverlening door problemen met zijn hart. Hoewel zijn arts hem verbiedt om te werken, moet hij verplicht werk zoeken om sancties te vermijden. Tijdens e´e´n van zijn bezoeken aan het “job center” ontmoet Daniel Rachel, een alleenstaande moeder met twee kinderen. ...

Wanneer

  • donderdag 30 mrt 2017
    van 19.00 u tot 23.00 u

Waar

naam
GC 't Heilaar
adres
Heilaarstraat 35
2340 Beerse

Info

Filmrelaas:
Voor de eerste keer in zijn leven moet Daniel Blake, een Engelse schrijnwerker van 59 jaar, beroep doen op de sociale hulpverlening door problemen met zijn hart. Hoewel zijn arts hem verbiedt om te werken, moet hij verplicht werk zoeken om sancties te vermijden. Tijdens e´e´n van zijn bezoeken aan het “job center” ontmoet Daniel Rachel, een alleenstaande moeder met twee kinderen. Allebei verloren in het kluwen van de administratieve rompslomp van het hedendaagse Groot-Brittannie¨, proberen ze elkaar te helpen...
Al een hele carrière lang filmt Ken Loach verhalen met een sterke empathie voor de kleine mens die moet knokken om overeind te blijven in lamentabele werk- en leefomstandigheden.
I, DANIEL BLAKE is geen film waarin de linkse militant wild om zich heen slaat, maar een prent waarmee hij je recht in het hart treft. Het is een ‘fuck you’ tegen een ontmenselijkt beleid en de neoliberale arbeidsmarkt, gebracht in een sobere, frisse stijl met de nodige dosis humor, warmte en tederheid.
ACV afdeling Beerse nodigt u uit op deze filmvertoning van “I, Daniel Blake” op donderdag 30 maart in het GC ’t Heilaar aan de Heilaarstraat 35 te Beerse. Deuren 19:30 uur. De toegang is gratis, iedereen welkom.
Alle activiteiten