Tentoonstelling 'De mama's van Sterre

Deze informatie is niet meer actueel!
'De mama's van Sterre' is een prentenboek over holebi-ouderschap. De tentoonstelling bestaat uit 15 kleurrijke doeken met prenten uit het boek.

Wanneer

  • van zaterdag 25 mrt 2017 tot vrijdag 31 mrt 2017

Waar

naam
Bibliotheek Beerse
adres
Heilaarstraat 6
2340 Beerse

Contact

Telefoon
014 615615
e-mail
bibliotheek@beerse.be
website
http://beerse.bibliotheek.be/

Info

Deze tentoonstelling gaat door tijdens de Jeugdboekenmaand van 18 tot 31 maart en sluit perfect aan bij het thema 'M/V/X : je bent wie je bent'.

Omdat holebiverenigingen vanuit verschillende hoeken het signaal kregen dat er een gebrek was aan kinderboeken over gezinnen met twee mama's of twee papa's, besloten ze samen met 't Kwadraat (vereniging voor holebi's met een kinderwens) een wedstrijd te organiseren rond dit thema. Het beste verhaal zou geïllustreerd worden door Tinne Vanden Bossche, een jonge talentvolle illustratrice, en worden uitgegeven door holebi-uitgeverij 't Verschil.

Uit de 65 inzendingen koos de jury na lang debatteren voor het verhaal van Gea Van Beuningen:
'In mijn boek leg ik op een speelse manier uit dat het helemaal niet raar is om anders te zijn. Iedereen is op zijn eigen manier bijzonder,' zegt van Beuningen.

Op de boekvoorstelling was basketbalspeelster en (toen) mama in spe Ann Wauters. Zij is blij met dit prentenboek: 'Als toekomstige mama's gaat dit ons zeker helpen. We mogen blij zijn om zo'n boek in onze bibliotheek te hebben, want er zullen inderdaad vragen komen en dan is het leuk om daar aan de hand van dit boek op te antwoorden.'

De mama's van Sterre speelt zich af in de fantasierijke klas van de kleuter Sterre. Op een speelse en begrijpelijke manier komt holebi-ouderschap aan bod.

Alle activiteiten