HETGEVOLG - Lost boys

Deze informatie is niet meer actueel!
Je kent ze wel, 'De verloren jongens' die Peter Pan helpen bij zijn strijd tegen Kapitein Haak. J.M. Barrie, de auteur van Peter Pan, draagt het werk op aan ‘de vijf broers’. Zonder hen zou dit verhaal nooit hebben bestaan. Maar hebben ze ook echt bestaan? Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens en Matthias Meersman verplaatsen zich in de figuur van J.M. Barrie. Kun je jezelf in fantasie verliezen? Is de realiteit sterker dan de verbeelding? Biedt kunst troost of is het slechts een luchtkasteel?

Wanneer

  • donderdag 21 sep 2017
    van 20.15 u tot 21.30 u

Prijs

€ 16,00 (+60: 14 euro, -26: 10 euro, kansentarief UiTPAS: 3 euro )

Waar

naam
HETGEVOLG
adres
Otterstraat 31-33
2300 Turnhout

Contact

e-mail
cultuur@beerse.be

Info

In samenwerking met:

HETGEVOLG

Het originele script van Peter Pan begint met een voorwoord van de auteur J.M. Barrie. Daarin draagt hij het werk op aan ‘de vijf broers’. Zonder hen, zo schrijft hij, zou dit verhaal nooit hebben bestaan.

Door een toevallige ontmoeting in het park kwamen ‘de vijf’ in Barrie's leven. Hij zou ze nooit meer laten gaan. Eindelijk had hij het gezin dat hem nooit ten deel was gevallen; eindelijk had hij ware muzen waar hij zijn schrijven op kon enten. De vijf waren meer dan inspiratie. Zij waren het onderwerp. Zij waren zijn leven. Zij waren zijn verbeelding. Of ze dat nu wilden of niet.

Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens en Matthias Meersman verplaatsen zich in de figuur van Barrie. Als vertrekpunt namen ze de spanning tussen zijn persoonlijke leven en zijn verbeeldingswereld.

Kun je jezelf in fantasie verliezen? Is de realiteit sterker dan de verbeelding? Hebben we nood om af en toe weg te vluchten, naar Neverland of Wonderland of hoe de schuilkelder ook heet? Biedt kunst troost? Of is het slechts een luchtkasteel?

Net zoals Barrie laten Bosmans, Emmers, Janssens en Meersman zich omringen door 'lost boys'. Kinderen die om een of andere reden als 'verloren jongens' bestempeld worden. Zoals Barrie en Peter Pan trekken ze hen Neverland in. Zij zijn het onderwerp. Zij zijn het leven. Zij zijn hun verbeelding. Of ze dat nu willen of niet.

 

Van en met: Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens, Matthias Meersman en de 'lost boys'.

Coaching: Stefan Perceval

Een coproductie van B12vzw en HETGEVOLG,

In samenwerking met  de Arenbergschouwburg, C-TAKT en ViaZuid.

Alle activiteiten