HETGEVOLG - Vuil vel

Deze informatie is niet meer actueel!
'Vuil vel' is rauw rock ’n roll-theater voor jongeren dat de taboes niet uit de weg gaat. Weg met braaf! De wereld is gruwelijk en dat moet gezegd worden. En er is ook erotiek. Mieke Laureys, Annelore Stubbe en Martine de Kok nemen het zwart-wit denken van pubers onder de loep. Op korte tijd worden vriendschappen heel hecht, maar de ruzies kletteren des te harder. Meningen worden levensnoodzakelijke wetten!

Wanneer

  • woensdag 11 okt 2017
    van 20.15 u tot 21.30 u

Prijs

€ 14,00 (+60: 12 euro, -26: 10 euro, kansentarief UiTPAS: 3 euro )

Waar

naam
HETGEVOLG
adres
Otterstraat 31-33
2300 Turnhout

Contact

e-mail
cultuur@beerse.be

Info

In samenwerking met:

HETGEVOLG

“Toen prins Varken haar van dichtbij kon bekijken, zag hij pas echt hoe mooi en begeerlijk zijn jonge bruid was. Hij kwijlde van vreugde. Walmend en vunzig als hij was, sprong hij om haar heen. Hij ging zich te buiten aan allerlei handtastelijkheden. Hij krabbelde met zijn modderige poten en wroette met zijn snotterige neus om zijn jonge bruid duidelijk te maken hoezeer hij haar begeerde.”


Uit: Beest in Bed – Koning Varken

‘Vuil Vel’ is een ruige theatervoorstelling voor jongeren, gebaseerd op de boeken ‘Vuil Vel’ en ‘Beest in Bed’ van Marita de Sterck.

Drie acteurs en één muzikante nemen enkele volkssprookjes onder de loep.

Ze laten zich inspireren door het verhaal van ‘De Schone en het Beest’. Ze snuffelen en graaien in de oeroude versies en gooien Disney’s ‘Belle’ al snel overboord. Weg met braaf! Geen gruwel wordt vermeden en de grenzen van de erotiek worden afgetast. Rauwe rock’n roll dus!

Tevens geven ze een inkijk in het maakproces van een voorstelling, en in het bijzonder in de intensiviteit waarin onderlinge verhoudingen ontstaan en zich ontwikkelen. Ruzies kunnen kletteren, meningen worden levensnoodzakelijke wetten. Vriendschappen lijken zeer hecht, maar tegelijkertijd groeit voor elk individu de drang om gezien en gehoord te worden.

Kortom: een wereld waarin pubers zich herkennen.

Tekst, spel en muziek: Mieke Laureys, Annelore Stubbe, Martine de Kok en Brent Vandecraen
Muziekcompositie: Martine de Kok
Kostuums: Koen Onghena
Coach: Stefan Perceval

Vrij naar de boeken ‘Vuil Vel’ en ‘Beest in Bed’ van Marita de Sterck

Alle activiteiten