Sioen plays Graceland

Deze informatie is niet meer actueel!
In 1986 verbaasde Paul Simon de wereld met zijn muziek met Zuid-Afrikaanse invloeden op 'Graceland'. Je kent zeker de hits 'You Can Call Me All', 'Diamonds On The Soles Of Her Shoes', 'Under African Skies'… Sioen is een talentvolle muzikant uit Gent. Hij leerde het album pas echt goed kennen toen hij zelf naar Zuid-Afrika trok. In deze voorstelling speelt Sioen samen met een tienkoppige, deels Afrikaanse, band de beste liedjes uit het album Graceland van Paul Simon.

Wanneer

  • donderdag 7 dec 2017
    van 20.15 u tot 22.00 u

Prijs

€ 20,00 (60+: 18 euro, -26: 16 euro, kansentarief UiTPAS: 4 euro )

Waar

naam
GC 't Heilaar
adres
Heilaarstraat 35
2340 Beerse

Contact

e-mail
cultuur@beerse.be

Info

In samenwerking met:

FC Noordpool

 

duur: 1 x 105 minuten

 

In 1986 trok Paul Simon naar Zuid-Afrika, voor de opnames van het album 'Graceland'. Meer dan 20 jaar later ging ook Sioen naar het land van Nelson Mandela en gospel voor de opnames van 'Calling Up Soweto'. Sioen, in de voetsporen van Paul Simon...

Het album 'Graceland' herbergt enkele grote hits die iedereen kent: 'You Can Call Me All', 'Diamonds On The Soles Of Her Shoes', 'Under African Skies' … maar Sioen leerde het volledige album pas echt goed kennen toen hij zelf naar Zuid-Afrika trok. Op vraag van Oxfam ging hij in 2007 voor ‘One Day For Another World' (Gentse Feesten) een eerste keer naar Soweto, de bekendste township van Johannesburg. De interactie met plaatselijke muzikanten werkte zo aanstekelijk dat Sioen besliste om er een volledig nieuw album op te nemen, toevallig in dezelfde studio waar 'Graceland' werd ingeblikt.
Paul Simon verbaasde vriend en vijand met een unieke sound: moeiteloos combineerde hij zijn muzikale voetafdruk met deze van verschillende Zuid-Afrikaanse topmuzikanten, die hij ter plaatse leerde kennen. ‘Graceland’ werd ook een controversiële plaat: midden jaren tachtig tierde de apartheid in Zuid-Afrika nog welig. Zowel voor- als tegenstanders van het apartheidsregime drukten hun ongenoegen over Graceland uit. Met deze plaat bleek Paul Simon Zuid-Afrika echter eindelijk een gezicht en een stem te geven in het buitenland en kregen Zuid-Afrikaanse artiesten de kans om internationaal op de kaart te staan.

Sioen, die als geëngageerde singer-songwriter veel gelijkenissen vertoont met Paul Simon, werd in 2006 door Festival Van Vlaanderen gevraagd om het volledige album 'Graceland' te vertolken met zijn Zuid-Afrikaanse vrienden. Het concert werd lovend onthaald. Het Nieuwsblad kopte: 'Zuid-Afrika was nog nooit zo dichtbij'. En Sioen voegde er aan toe: 'Een droom die waarheid werd'. Nu dus ook bij ons.
Voor de gelegenheid inviteert Sioen opnieuw de Zuid-Afrikaanse backing vocals uit Soweto, N'Faly Kouyaté  uit Guinea (Afro Celt Sound System) en Rony Verbiest op accordeon en saxofoon.

Frederik Sioen: stem & gitaar
Tom Goethals: gitaar
Jan Roelkens: toetsen
PJ Seaux: basgitaar
Pieter De Wilde: drums
Stella Khumalo: backing vocals
Duduzile Majola: backing vocals
Vuyo Tshuma: backing vocals
Vus'umuzi Nhlapo: backing vocals
N'Faly Kouyaté: African percussion
Rony Verbiest: accordeon, saxofoon, klarinet & mondharmonica 

 

Alle activiteiten