UNM - Tussen hond en wolf

Deze informatie is niet meer actueel!
Een roadmovie, maar dan toneel. Samen met 42 andere toeschouwers neem je plaats op een tribune en word je langzaam achteruit getrokken door een tractor. Zo volg je Kyoko en Maarten die door het landschap en langs talloze, onwetende figuranten wandelen. Twee uur lang maakt de rijdende tribune een toer op de openbare weg, door velden en bossen, langs pleinen en het Kempens kanaal. Via een draadloze hoofdtelefoon ben je getuige van het bitterzoet liefdesverhaal. Een wonderschone belevenis.

Wanneer

 • donderdag 14 jun 2018
  van 20.15 u tot 21.30 u
 • zondag 17 jun 2018
  van 15.00 u tot 16.30 u

Prijs

€ 18,00 (+60: 16 euro, -26: 10 euro, kansentarief UiTPAS: 4 euro )

Waar

naam
Groenzone - ingang de Warande
adres
Warandestraat 42
2300 Turnhout

Contact

e-mail
cultuur@beerse.be

Info

In samenwerking met:

De Warande

 

locatie: op een kar in Turnhout

 

Een roadmovie, maar dan toneel. Samen met 42 andere toeschouwers neem je plaats op een prachtige tribune en word je achteruit getrokken door een tractor. Zo volg je Kyoko en Maarten die door het landschap en langs talloze, onwetende figuranten wandelen. Twee uur lang maakt de rijdende tribune een toer op de openbare weg, door velden en bossen, langs pleinen en het Kempens kanaal. Via een draadloze hoofdtelefoon ben je getuige van het bitterzoet liefdesverhaal van Kyoko en Maarten, twee jonge twintigers die elkaar ontmoeten en één nacht samen doorbrengen, tot hun wegen scheiden. Negen jaar later komen ze elkaar opnieuw tegen en blijken ze vast te zitten in een leven dat ze als jonge twintigers verafschuwden.

‘Tussen hond en wolf’ is gebaseerd op de films ‘Before sunset’ en ‘Before sunrise’ van Richard Linklater (‘Boyhood’) en was één van dé succesvoorstellingen van Turnhout Vlaamse cultuurstad 2012. Meer dan 1000 mensen reden toen mee door de Turnhoutse binnenstad en de groene noordrand van de stad. De reacties van het publiek waren unaniem lovend. Net als de pers:

“De drie van UNM weten hoe je magie oproept.” (De Standaard)

”Een knap staaltje locatietheater.” (TheaterCentraal)

“Het is het hoogste wat je met locatietheater kan bereiken: ook los van je ervaringsconcept iets vertellen wat raakt.” (Wouter Hillaert)

“Zeker de beste theatervoorstelling in jààren die ik bijwoonde… Wat moet theater zijn? Een totaalervaring. Check! Een hardnekkige illusie? Check! Een verhaal dat je kippenvel bezorgt? Check! Topacteurs? Check! Een kunstwerk waarmee je in je leven zelf ook aan de slag kunt? Check!” (Karl van den Broeck *****)

Als orgelpunt van twee seizoenen zonder schouwburg in de Warande, maar met veel locatieprojecten in de Kempen, vroegen we UNM om ‘Tussen hond en wolf’ exclusief in Turnhout te hernemen. Speciaal op onze vraag repeteert het gezelschap de voorstelling met nieuwe, jonge acteurs. Het parcours van de voorstelling blijft hetzelfde, de magie ook.

In samenwerking met stad Turnhout.

van: Kyoko Scholiers, Louis van der Waal en Maarten Westra Hoekzema

met: Louis van der Waal en 2 nog te bepalen acteurs

tekst: Kyoko Scholiers en Maarten Westra Hoekzema

muziek: Simon Pleysier

 

RIJDENDE TRIBUNE

 • Je neemt plaats op een tribune die door een tractor door de natuur en het centrum van Turnhout getrokken wordt. De volledige tocht duurt ongeveer twee uur. Er is geen pauze voorzien.
 • De tractor vertrekt en komt aan op het Warandeplein via de Kasteeldreef. Dit is het grote plein (boven de ondergrondse parking) tussen de Kuub en het kasteel.
 • Let op: de tractor vertrekt stipt op het startuur van de voorstelling. Laatkomers kunnen niet meer meerijden.

 

IN OPENLUCHT

 • De voorstelling speelt in openlucht op een niet overdekte tribune. Kleed je naargelang de weersvoorspellingen en neem voor de zekerheid een regenjas mee.
 • Paraplu's zijn tijdens de voorstelling niet toegelaten.

 

DRINKEN/ETEN

 • Voor de voorstelling kan je terecht in café Barzoen voor een hapje of een drankje (reserveren via 0470 50 14 14).
 • Na de voorstelling nodigen we je graag uit in café Ranonkel waar je gezellig kan napraten.

 

VESTIAIRE

 • Aan de Kuub (verdieping -1) zijn er lockers die werken met een muntstuk dat je terugkrijgt na gebruik.

 

BEREIKBAARHEID

 • Kom je met de fiets? Super! Deze kan je plaatsen in de voorziene fietsenrekken aan de verschillende ingangen van de Warande of in de fietsenstalling van de ondergrondse parking Indigo.
 • Vlak voor de Warande stoppen heel wat bussen. Plan je bezoek via de delijn.be.
 • Meer info over de bereikbaarheid, ondergronds parkeren en carpoolen lees je op onze website.

 

TOILETTEN

 • Er zijn toiletten in de Warande. Tijdens de voorstelling kan je niet naar het toilet.
Alle activiteiten