Rosas - A love supreme GEANNULEERD

Deze informatie is niet meer actueel!
Het voormalige rangeerstation van Weelde, op de grens tussen Nederland en België, is de perfecte locatie voor de dansvoorstelling ‘A love supreme’ van Salva Sanchis en Anne Teresa De Keersmaeker. Rosas danst deze zaalvoorstelling uitzonderlijk in openlucht. “’A love supreme’ eert de virtuoze jazz door te excelleren in de danskunst.” (****Knack )

Wanneer

  • zaterdag 16 jun 2018
    van 20.15 u tot 22.00 u

Prijs

€ 22,00 (+60: 20 euro, -26: 10 euro, kansentarief UiTPAS: 4 euro )

Waar

naam
Op locatie buiten Beerse
adres
2340 Beerse

Info

In samenwerking met:

De Warande

 

GEANNULEERD

locatie: voormalige rangeerstation - Weelde

 

Het voormalige rangeerstation van Weelde, op de grens tussen Nederland en België, is een bijzondere plek in het landschap. In de 19de en de 20ste eeuw staken de treinen vanuit Turnhout dwars door het Turnhoutse vennengebied er de grens over. De spoorlijn is ondertussen afgebroken. In de oude spoorwegbedding ligt nu het fietspad het Bels Lijntje, maar een voormalig douanegebouw met zijn grote loskade staat er nog. Op deze loskade organiseren we samen met Theaters Tilburg en de NWE Vorst uit Tilburg ‘A Love Supreme’ van Salva Sanchis en Anne Teresa De Keersmaeker. Rosas danst in het kader van deze samenwerking de zaalvoorstelling uitzonderlijk in openlucht.

‘A Love Supreme’ is een kwartet op John Coltranes gelijknamige, legendarische muziekstuk. In ‘A Love Supreme’ gebruikt Coltrane op blues geïnspireerde muzikale structuren met veel ruimte voor expressieve vrijheid. De muziek blinkt uit door de spanning tussen complexiteit en eenvoud. Dit vertaalt zich letterlijk in de dans. Salva Sanchis en Anne Teresa De Keersmaeker gaan de uitdaging aan om improvisatie en compositie met elkaar te verweven en in elkaar te laten opgaan. Het resultaat is een uitgesproken vitale voorstelling waarin de dansers zich overgeven aan Coltranes spirituele ode aan de goddelijke liefde.

“A Love Supreme eert de virtuoze jazz door te excelleren in de danskunst.” (Focus Knack ****)

“De improvisaties vloeien allemaal samen in een hogere orde puur genot voor oog en hart.” (De Standaard ****)

“C’est magnifque!” (La Libre Belgique)

Recensies Focus Knack en De Standaard ****

Tip: geniet van de natuur en kom langs het toeristisch fietspad het Bels Lijntje naar ‘ A Love Supreme’. De voorstelling duurt 50 minuten en half juni zijn de dagen het langst.

choreografie: Salva Sanchis en Anne Teresa De Keersmaeker

dans: José Paulo dos Santos, Bilal El Had, Jason Respilieux en Thomas Vantuycom

muziek: John Coltrane

kostuums: Anne-Catherine Kunz

repetitieleiding: Salva Sanchis, Cynthia Loemij en Bryana Fritz

artistieke coördinatie en planning: Anne Van Aerschot

technisch directeur: Joris Erven

foto: Anne Van Aerschot

Alle activiteiten