Stamcellen, bron van eeuwig en gezond leven.

Deze informatie is niet meer actueel!
De lezing die op 9 februari voorzien was, werd uitgesteld wegens de verwachte slechte weersomstandigheden. De exacte locatie wordt nog meegedeeld. Prof. dr. em. Marc Boogaerts, KULeuven en medeoprichter van het stamcelinstituut. Stamcellen liggen aan de basis van elk leven. De oer-stamcel wordt gevormd tijdens de bevruchting door de ...

Wanneer

  • vrijdag 2 mrt 2018
    van 20.15 u tot 22.30 u

Prijs

€ 5,00 (Basistarief: 5,00 €; leden KKB: 0,00 €; Studenten: 0,00 €; Uit-pas Kansarmen: 1,00 €)

Waar

naam
Tempelhof
adres
Bisschopslaan 1
2340 Beerse

Contact

e-mail
kkbeerse@gmail.com

Info

De lezing die op 9 februari voorzien was, werd uitgesteld wegens de verwachte slechte weersomstandigheden. De exacte locatie wordt nog meegedeeld.
Prof. dr. em. Marc Boogaerts, KULeuven en medeoprichter van het stamcelinstituut.


Stamcellen liggen aan de basis van elk leven. De oer-stamcel wordt gevormd tijdens de bevruchting door de versmelting van de ei- en zaadcel. De belangrijkste eigenschap van stamcellen is dat ze een heel leven meegaan en, voor zover bekend, onveranderd blijven. Met deze stamcellen kunnen in principe alle nieuwe celweefsels gekweekt zodat een hele reeks van ziekten en aandoeningen zouden moeten kunnen geremedieerd worden. Maar, dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. De evolutie in deze sector gaat echter uiterst snel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: Prof.em. Marc Boogaerts (Marc Boogaerts)

Organisatie