Welkom op de Droomdag Eksterheide 2020

Deze informatie is niet meer actueel!
Kom naar de Droomdag Eksterheid 2020 Het Eksternest, een bijzondere bezoekersruimte.  Er broeit wat op natuurdomein de Eksterheide. De leegstaande gebouwen van de boerderij aan de Weerstanderstraat in Beerse krijgen een tweede leven want Natuurpunt bouwt er een natuurbeheerbedrijf uit en theaterwerkplaats HETGEVOLG start er een groeicentrum voor sociaalartistieke projecten. S...

Wanneer

  • zondag 24 sep 2017
    van 10.00 u tot 16.00 u

Waar

naam
Toegangspoort Eksterheide
adres
Hoek Oostmalseweg en Klampovenstraat 1
2340 Beerse

Info

Kom naar de Droomdag Eksterheid 2020

Het Eksternest, een bijzondere bezoekersruimte. 

Er broeit wat op natuurdomein de Eksterheide. De leegstaande gebouwen van de boerderij aan de Weerstanderstraat in Beerse krijgen een tweede leven want Natuurpunt bouwt er een natuurbeheerbedrijf uit en theaterwerkplaats HETGEVOLG start er een groeicentrum voor sociaalartistieke projecten. Samen maken ze ook werk van een bijzondere bezoekersruimte: Het Eksternest. 
 
Eksternesten zijn opvallende en herkenbare constructies, die door beide partners gemaakt worden. Naast eksters maken ook uilen en eekhoorns wel eens gebruik van de warrige takkennesten met een koepeltje. 
 
Zo'n eksternest staat dan ook symbool voor de samenwerking tussen Natuurpunt en HETGEVOLG. Het is de plaats die we samen bouwen en waar bezoekers van de boerderij elkaar kunnen ontmoeten. Een ruimte waar je iets kan drinken, nadenken, experimenteren, … 
 
De boerderij heeft alle troeven in handen om een aantrekkingspool te worden voor de hele streek. Natuurpunt en HETGEVOLG willen deze ruimte met de buurt delen. 

Bouw mee aan Het Eksternest 

Heb je een hart voor de natuur, theater of allebei? Zet dan mee je schouders onder Het Eksternest. Maak kennis en droom mee over jouw ideale Eksternest. We nodigen je uit om een kijkje te komen nemen op zondag 24 september 2017. Onder begeleiding van een gids wandelen we door het natuurdomein naar de boerderij. In de boerderij zelf neemt Het Gevolg je mee op sleeptouw. 
 

Iedereen welkom

Zondag 24 sep 2017 Droomdag 
10u en 14u: Wandeling met gids naar de boerderij. 
Samenkomst aan de hoek van de Oostmalseweg en Klampovenstraat in Beerse. 
 
Alle activiteiten