tentoonstelling: Nancy Van Immerseel en Anita Couwenbergh

Deze informatie is niet meer actueel!
Een prachtige tentoonstelling van twee vrouwen. Bezoek deze tentoonstelling en bekijk hun schilderijen en beeldhouwwerken. Deze twee vrouwen zetten je tot nadenken en laten je de schoonheid van de kunst ervaren.

Wanneer

 • van zaterdag 21 apr 2018 tot zondag 6 mei 2018
  maandag
  van 09u. tot 12.30u., van 14u. tot 16u.
  dinsdag
  Gesloten
  woensdag
  van 09u. tot 12.30u., van 14u. tot 16u.
  donderdag
  van 09u. tot 12.30u., van 14u. tot 16u.
  vrijdag
  van 09u. tot 12.30u., van 14u. tot 16u.
  zaterdag
  van 14u. tot 17u.
  zondag
  van 14u. tot 17u.

Prijs

Gratis

Waar

naam
GC 't Heilaar
adres
Heilaarstraat 35
2340 Beerse

Contact

Telefoon
014 600 770
e-mail
cultuur@beerse.be

Info

In samenwerking met:

museum jan Vaerten

Nancy Van Immerseel

1965, geboren in Mortsel maar ze heeft het grootste deel van haar kinderjaren doorgebracht in Beerse, waar ze tot op heden ook gehuisvest is.

Van kindsbeen af was tekenen haar favoriete bezigheid. Na de lagere school op Den Hout ging ze dan ook naar het Heilig Graf Instituut in Turnhout, daar was een richting Algemene Beeldende Kunsten. Hier kon ze kennismaken met de grafische technieken, schilder- en tekenkunst. Haar voorliefde ging uit naar het natuurtekenen en dan vooral het modeltekenen en schetsen.
Ook de jaren nadien was ze ook nog actief in de Academie van Turnhout (schilderen), Herentals (keramiek), KASKA (steenhouwen). Ze wil steeds nieuwe dingen proberen ,haar interesses uitbreiden.

Pas in 2009 was haar eerste kennismaking met het beeldhouwen. Bij Bick kon ze haar creatieve mogelijkheden verder uitbreiden en bekwamen. Hier kon ze kennismaken met verschillende steensoorten, van zacht tot hard, in verschillende kleuren, telkens een nieuwe ontdekking, soms een totale verrassing, een mooi cadeau van Moeder natuur.
Ze laat zich inspireren door haar “struggle through life”. Ze komt volledig tot rust in haar creatieproces. Haar werk is te omschrijven als eenvoud, krachtig met de nodige spanning, met oog voor detail. Haar inspiratie haalt ze uit geometrische abstractie, organische vormen, het vrouwelijk figuur. Haar voorstudie bestaat uit schetsen of een kleimodel. Van materialen gaat haar voorliefde naar Albast, Marmer en Travertin. Albast, een heerlijke steen om in te werken, met een transparant karakter en kleiresten die de steen zijn charme geeft. Travertin, gekenmerkt door onregelmatige poriën en prachtige kleuren, weerbestendig. Marmer, zeer fijn te detailleren, in hoogglans of gezoet, mooi strak.

Website: www.immerart.com

 

Anita Couwenbergh

Geboren in 1960, in haar werk onderzoekt ze de ‘innerlijke noodzakelijkheid’ (Kandinsky) van de kleuren en ze probeert hiermee wat achter de stoffelijkheid ligt weer te geven. Deze werkelijkheid kan alles uit haar dagelijkse omgeving betreffen. Ze is sterk geïnteresseerd in sferen die ze waarneemt bij mensen, in de natuur, op reis, in klanken (muziek), in literatuur. Het zijn de sferen waaraan dichters woorden kunnen geven, sferen die in muziek tot uitdrukking kunnen komen. Ze zoekt constant naar kleur- en beeldkwaliteit. Haar werk is merendeels lyrisch-abstract.

Website:  www.paintinganita.com

Alle activiteiten