Docu-film 'Plannen voor Plaats'

Deze informatie is niet meer actueel!
Documentairefilm van Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck en Nic Balthazar over slim ruimtegebruik en het creëren van kwalitatieve woon- en leefomgevingen, met inspiratie en goede voorbeelden uit Vlaanderen. Gratis toegang - inschrijven niet nodig.

Wanneer

  • donderdag 14 dec 2017
    van 20.00 u tot 21.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
GC 't Heilaar
adres
Heilaarstraat 35
2340 Beerse

Contact

Telefoon
014 60 07 70

Info

  • Betonstop bespaart Vlaanderen miljarden
    De betonstop, waarbij er vanaf 2040 geen open ruimte verloren mag gaan, is ondanks de schadevergoedingen miljarden goedkoper dan niets doen. (De standaard – 21 november 2017)
  • Zwaarste ochtendspits van het jaar: meer dan 400 km file op Belgische wegen (Het Laatste Nieuws - 21 november 2017)
  • Open ruimte: 'Na jaren palaveren, is het nu van moéten verandering doordrijven'(Knack – 21 februari 2017)

In deze film nemen Nic Balthazar en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck de kijker mee op een tocht door Vlaanderen, langs dorpen en steden. Ze gaan op zoek naar vernieuwende ruimtelijke projecten en frisse ideeën over de inrichting van onze leefomgeving. Willen we onze klimaat- en energiedoelstellingen halen, willen we de volgende generaties een toekomst bieden en de biodiversiteit vrijwaren, dan moeten we immers anders gaan nadenken over wonen en bouwen, over ontwikkeling en mobiliteit. De film laat zien dat die mindswitch niet in het teken hoeft te staan van bezuiniging, versobering of verlies, maar juist de sleutel kan bieden tot een aangenamere, gezondere, beter uitgeruste en meer sociale en inclusieve leefomgeving.

Een aanrader voor wie begaan is met de toekomst van onze gemeente, de natuur, wonen en leven!

Alle activiteiten