Filmvoorstelling "Burning Out"

Deze informatie is niet meer actueel!
Kom de film "Burning Out" kijken, het is een echte aanrader!

Wanneer

  • donderdag 29 mrt 2018
    van 19.00 u tot 23.00 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

Info

Gedurende twee jaar heeft de Belgische regisseur Jérôme le Maire de leden van de chirurgische eenheid in één van de grootste ziekenhuizen van Parijs gevolgd. Dit ultraperformante operatiekwartier werkt in een strakke flux: 14 zalen op een rij die als doel hebben elk 8 tot 10 interventies per dag te kunnen uitvoeren.
De organisatie van het werk is ziekteverwekkend geworden. Het medische en paramedische personeel zwicht. Chronische stress, burn-out en psychosociale risico's verzieken het ziekenhuis. Zich bewust van het probleem, heeft het management een audit van de organisatie van het werk aangevraagd om te trachten een oplossing te vinden.
Onze samenleving heeft een groot probleem: mensen worden ziek tijdens het werken. 'Burning Out' brengt een verhaal over dat lijden op het werk in de specifieke situatie van een ziekenhuis. Het operatiekwartier is als een microsamenleving en daardoor een magnifieke metafoor voor onze hedendaagse maatschappij. Dat maakt de verhalen herkenbaar voor velen.
"Burning Out" werd oor een internationale jury verkozen tot "Best Belgian Documentary" op het jongste Docville festival in Leuven.
Deze film wordt u gratis aangeboden door ACV Beerse.
Deuren 19:00 uur, vertoning film 19:30 uur.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten