Guy Verlinde - Oorlogsstemmen

Deze informatie is niet meer actueel!
Honderd jaar W.O. I, dat is honderd jaar van zoeken naar waarom en betekenis geven, honderd jaar verwerken en lessen trekken, wonden likken en littekens koesteren. Een conflict als oneindige inspiratiebron voor oorlogsliederen en protestsongs, als voedingsbodem voor elk klein of groot verhaal. In Oorlogsstemmen geeft Guy Verlinde een overzicht over de gevolgen van Wereldoorlog I, aan de hand van anekdotes, gedichten en oorlogsliederen als ‘In Flanders Fields’.

Wanneer

  • woensdag 24 okt 2018
    van 20.00 u tot 21.30 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Bibliotheek Beerse
adres
Heilaarstraat 6
2340 Beerse

Tickets

Telefoon
014 615 615
e-mail
bibliotheek@beerse.be

Info

Reserveren via mail, telefonisch of aan de balie van de bibliotheek.


Gentenaar Guy Verlinde (°1976, Aartrijke) ontbolsterde zich tot de nieuwe blues & roots trots van België. Geïnspireerd door zijn vele muzikale helden ontwikkelde hij zich tot een zeer begenadigd harmonica & slide gitarist. Hij bracht 10 langspelers uit in evenveel jaar, terwijl hij non-stop in binnen- en buitenland toert. Daarnaast is Guy sinds 2012 actief bij Jeunesses Musicales/Jeugd & Muziek Vlaanderen, waar hij verschillende educatieve voorstellingen speelt in scholen.

In 2014 ontwikkelde hij in nauwe samenwerking met het In Flanders Fields Museum 'Oorlogsstemmen', voor de hoogste graad van het middelbaar onderwijs. Hij schreef niet enkel nieuwe songs, maar vertaalde ook gedichten uit WOI en zette die op muziek. Deze solovoorstelling herwerkte hij voor volwassenen en is beschikbaar van begin september t.e.m. eind november 2018.

Guy Verlinde speelt tijdens 'Oorlogsstemmen' op een variëteit aan resonator gitaren, harmonica’s, een Weissenborngitaar en een oude koffer als basdrum, die symbool staat voor de vele vluchtelingen die elke oorlog met zich meebrengt.

 

Alle activiteiten