Paul van den Bosch - Act like a coach

Deze informatie is niet meer actueel!
‘’Wij zijn allemaal, in meerdere of mindere mate een coach: als ouder, leerkracht, collega, manager, ploegmaat of trainer. Allemaal hebben we wel iemand die we beter willen en kunnen maken. Een goede coach is niet per definitie de coach van de winnaar. Wel slaagt hij erin om het beste uit zijn ‘pupil’ te halen, of meer dan men mogelijk achtte.” Paul Van Den Bosch was triatleet, coach van onder andere Eric Geboers en Sven Nys en is bewegingsdeskundige. In ‘Act like a coach’ heeft hij het over succesfactoren van de atleet én van de coach om tot een gezamenlijk succes te komen.

Wanneer

  • vrijdag 1 mrt 2019
    van 20.15 u tot 21.45 u

Prijs

€ 15,00 (basis: 15 euro / abo basis: 13 euro / 60+: 14 euro / abo 60+: 13 euro / 26-: 10 euro / abo 26-: 8 euro / kansentarief UiTPAS: 3 euro)

Waar

naam
GC 't Heilaar
adres
Heilaarstraat 35
2340 Beerse

Contact

Telefoon
014 600 770

Info

In samenwerking met:

Beerse Cycling vzw

 

duur: max. 90 minuten 

 

Wij zijn allemaal, in meerdere of mindere mate een coach: als ouder, leerkracht, collega, manager, ploegmaat, of trainer. Allemaal hebben we wel iemand die we beter willen en kunnen maken. Een goede coach is niet per definitie de coach van de winnaar. Wel slaagt hij er in om het beste uit zijn 'pupil' te halen, of meer dan men mogelijk achtte. Een goede coach kijkt niet 'of' zijn pupil het haalt, hij zorgt ervoor 'dat' hij het haalt.

Nergens meer dan in de sport wordt 'het beste', of 'meer' objectief weergegeven en gekwantificeerd. Het gaat om plaatsen, minuten, seconden, fracties van een seconde. Een coach moet daarom ook zelf 'diep kunnen gaan', tot het uiterste kunnen gaan op vlak van motivatie. Net zoals zijn atleet of ploeg, moet ook hijzelf over een aantal onmiskenbare succesfactoren beschikken.

 

In zijn bijdrage ‘Act like a Coach' gaat Paul Van Den Bosch, vanuit een lange carrière als coach van topatleten, in op de skills van de coach om tot een gezamenlijk succes te komen. Talent, belastbaarheid, het stellen van de juiste doelen, motivatie, focus op sterke punten, vertrouwen, communicatie en feedback, stressbestendigheid: al deze factoren komen aan bod in deze bijdrage.

Aan de hand van veelvuldige voorbeelden en anekdotes wordt voortdurend een duidelijke link gelegd vanuit de coaching in de sportwereld naar de coaching in de bedrijfswereld. ‘Act like a Coach’ brengt een boeiende, verrassende en verfrissende kijk op het coachen en motiveren in het algemeen.

 

Alle activiteiten