• Congo, het rijkste land ter wereld. Waarom dan toch vluchten?

Deze informatie is niet meer actueel!
Peter Verlinden, journalist en auteur. Elk jaar komen er gemiddeld een duizendtal Congolese asielzoekers naar ons land, nu al decennia lang. Toch is Congo wellicht één van de rijkste, zo niet het rijkste land ter wereld, met alleen al wat de grondstoffen betreft een voorraad ter waarde van op z'n minst een half miljoen euro per Congolees. Op de index van de Menselijke Ontwikkeling staat het ...

Wanneer

  • vrijdag 5 okt 2018
    van 20.15 u tot 23.00 u

Prijs

€ 7,00 (Basistarief: 7,00 €; leden KKB: 0,00 €; Studenten: 0,00 €; Uit-pas kansentarief: 1,00 €)

Waar

naam
zaal De Ontmoeting
adres
Boudewijnstraat 10
2340 Beerse

Contact

e-mail
kkbeerse@gmail.com

Info

Peter Verlinden, journalist en auteur.
Elk jaar komen er gemiddeld een duizendtal Congolese asielzoekers naar ons land, nu al decennia lang. Toch is Congo wellicht één van de rijkste, zo niet het rijkste land ter wereld, met alleen al wat de grondstoffen betreft een voorraad ter waarde van op z'n minst een half miljoen euro per Congolees. Op de index van de Menselijke Ontwikkeling staat het land dan weer geregeld op de laatste, soms de voorlaatste plaats. Hoe valt het te verklaren dat 'het rijkste land ter wereld' de 'armste bevolking ter wereld' herbergt? En waar ligt de verantwoordelijkheid daarvoor? Ook bij de vroegere kolonisator België?
VRT-journalist en auteur Peter Verlinden koppelt zijn 30 jaar lange terreinervaring aan de bestaande studies over de Congolese contradictie. Hij gaat op zoek naar antwoorden op de vragen die velen zich stellen over Congo, België en het vluchtelingenvraagstuk.
Deze lezing wordt gesteund door het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten

Organisatie

naam
KultuurkontaktBeerse
website
e-mail