Moderne kerken in de Kempen (Beerse) - René Van Steenbergen

Deze informatie is niet meer actueel!
Op Open Monumentendag kun je enkele bijzondere, modernistische kerken van René Van Steenbergen in de Kempen bezoeken. Deze architect ontwierp niet minder dan 800 gebouwen, waarvan zo'n 20 kerken. Ze staan veelal in de Kempen. Wat is de toekomst van kerkgebouwen? Dit najaar gaan we in Kempenlab 2 'Landschap van kerken' in gesprek. AR-TUR werkt voor Open Monumentendag samen met KU Leuven...

Wanneer

  • zondag 9 sep 2018
    van 00.00 u tot 17.00 u

Waar

naam
Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand
adres
Schransdriesstraat 64
2340 Beerse

Info

Op Open Monumentendag kun je enkele bijzondere, modernistische kerken van René Van Steenbergen in de Kempen bezoeken. Deze architect ontwierp niet minder dan 800 gebouwen, waarvan zo'n 20 kerken. Ze staan veelal in de Kempen. Wat is de toekomst van kerkgebouwen? Dit najaar gaan we in Kempenlab 2 'Landschap van kerken' in gesprek.

AR-TUR werkt voor Open Monumentendag samen met KU Leuven en Erfgoed Noorderkempen. Op zondag 9 september 2018 kun je drie kerken bezoeken:
Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand in Beerse (Den Hout), Sint-Franciscus van Assisi, Turnhout (Schorvoort) en Sint-Jozef in Arendonk (Voorheide). De kerken zijn opengesteld van 12 tot 17 uur.

Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand, Beerse (Den Hout):
De inwijding van de nieuwe kerk door bisschop Jules Daem vond plaats op 5 september 1968. De kerk illustreert mooi hoe de moderne architecturale vormgeving en bouwmaterialen ingang vonden in de kerkelijke bouwkunst na het Tweede Vaticaanse concilie. Zo vormen kerk, weekkapel met sacristie en toren een complex van eenvoudige balkvormige volumes in een betonskeletstructuur opgevuld met witgeel baksteenmetselwerk.
Alle activiteiten

Organisatie

naam
AR-TUR