Beerse bossenwandeling

Deze informatie is niet meer actueel!
Het natuurgebied “Schrieken” stond al is eerder op ons programma enkele jaren geleden, aangezien de Schrieken zo'n uitgebreid bosgebied is, blijven er wel altijd mooie stukjes natuur om te ontdekken over, zeker nu het volop herfst is. Dit deel van het Kempisch landschap behoort tot een langgerekt natuurgebied tussen dorpskernen Beerse, Wechelderzande,Vlimmeren, en Lille. In De Schrieken is ...

Wanneer

  • zondag 18 nov 2018
    van 14.00 u tot 16.30 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
parking Café “Den Boskant”
adres
Lilsedijk 100
2340 Beerse

Contact

Telefoon
0486 168916
e-mail
rachelle.geerts@telenet.be

Info

Het natuurgebied “Schrieken” stond al is eerder op ons programma enkele jaren geleden, aangezien de Schrieken zo'n uitgebreid bosgebied is, blijven er wel altijd mooie stukjes natuur om te ontdekken over, zeker nu het volop herfst is. Dit deel van het Kempisch landschap behoort tot een langgerekt natuurgebied tussen dorpskernen Beerse, Wechelderzande,Vlimmeren, en Lille. In De Schrieken is het typische Kempense landschap goed bewaard gebleven. Tot voor de tweede wereldoorlog veranderde er haast niets aan het uitzicht van het gebied. Van nat naar droog vind je er laagveenmoeras met bloemrijke graslanden en broekbossen, eikenberkenbossen, vennen en heiden die naadloos in elkaar over gaan.

Ploeterend door afgevallen en verdorde bladeren trakteert Pasar Turnhout u deze namiddag op een gezellige wandeling in aangenaam gezelschap.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten