Het Groot Dictee Heruitgevonden

Deze informatie is niet meer actueel!
Het Groot Dictee der Nederlandse taal was een wedstrijd in het correct spellen van de Nederlandse taal die van 1990 tot 2016 jaarlijks in december werd uitgezonden op de Nederlandse en Belgische televisie. Deelnemers waren Nederlanders en Vlamingen. Kijkers konden tijdens de uitzending thuis meeschrijven om te kijken hoe goed ze zelf konden spellen. Jammer genoeg was er in 2017 geen Groot Dictee meer op de televisie maar de bibliotheek van Mechelen heeft het nieuw leven ingeblazen.

Wanneer

  • vrijdag 7 dec 2018
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Bibliotheek Beerse
adres
Heilaarstraat 6
2340 Beerse

Tickets

e-mail
bibliotheek@beerse.be

Contact

Telefoon
014 615615
website
http://beerse.bibliotheek.be

Info

‘Het Groot Dictee Heruitgevonden’ is een idee van de Stedelijke Bibliotheek van Mechelen. Vorig jaar vond het een eerste keer plaats bij de initiatiefnemers, met zestig kandidaten. Op 7 december 2018 om 20 uur wordt het gespeeld in meer dan zestig bibliotheken tegelijk. Ook de bibliotheek van Beerse doet mee.

Het gaat niet alleen om correct spellen. In plaats van abracadabra staan taalplezier en creativiteit centraal. Om te winnen heb je fantasie en taalvaardigheid nodig en omdat het aan het eind heel spannend wordt, spelen ook de zenuwen een rol. Alles draait om een grappige tekst, geschreven door de jonge auteur Ans De Bremme.

Wil je graag meedoen, gewoon voor het plezier of wil je echt gaan voor de gouden of zilveren pen, schrijf je dan voor 30 november in via bibliotheek@beerse.be, via het nummer 014 615615 of aan de balie in de bib. De deelname is gratis.

Alle activiteiten