'A2' een poëtische Ladies Night

Deze informatie is niet meer actueel!
Twee dichteressen, (een moeder en dochter), puzzelen met gedichten. Maar de puzzelstukken passen niet helemaal… De moeder heeft het over het kind, het kind vertelt over de moeder. Ze hebben het samen over de slijtage van relaties, kwetsbaarheid, isolement,… Een voorstelling boordevol opvallende observaties. Astrid Arns (1960) publiceerde gedichten in de Poëziekrant, De Schaal van Dight...

Wanneer

  • woensdag 6 feb 2019
    van 20.00 u tot 21.30 u

Prijs

Gratis (Kansentarief met UiTPAS Kempen - 0,00 euro)

Waar

naam
Bibliotheek Beerse
adres
Heilaarstraat 6
2340 Beerse

Tickets

Telefoon
014 615 615
e-mail
bibliotheek@beerse.be

Info

Twee dichteressen, (een moeder en dochter), puzzelen met gedichten. Maar de puzzelstukken passen niet helemaal… De moeder heeft het over het kind, het kind vertelt over de moeder. Ze hebben het samen over de slijtage van relaties, kwetsbaarheid, isolement,…
Een voorstelling boordevol opvallende observaties.

Astrid Arns (1960) publiceerde gedichten in de Poëziekrant, De Schaal van Dighter, Meander, Het Gezeefde Gedicht en De Vallei. Ze droeg voor tijdens de Poëzieroute Gent 2017, De Vlaamse Poëziedagen in het kasteel van Ooidonck, De Prinsentuin (Groningen), De Cultuurloft Gent en Poemtata. In 2016 werd ze Laureaat van de Melopee Poëzieprijs en in 2017 viel ze in de prijzen in Oostende en Sint-Niklaas. Najaar 2018 werd haar debuutbundel: 'Mijn naam op de deur' voorgesteld.

Jana Arns (1983) is dichter en muzikant. Als muzikant is ze verbonden aan het ensemble Aranis, waarmee ze al 17 jaar concerteert in binnen- en buitenland. Met Aranis nam ze 7 CD's op en won ze o.m. de 'Klara Tandem Trofee voor het meest beklijvende concert', 'Gouden Vleugels' en de 'J&M Prijs Kamermuziek'. Met haar partner Joris Vanvinckenroye vormt ze BASta! Duo. In 2017 werden ze geselecteerd binnen de categorie 'Best small ensemble' tijdens de prestigieuze JamAwards in Porto (PT) en brachten ze in 2018 een eerste full-CD uit.
Met haar debuut 'Status: het is ingewikkeld' (Uitgeverij P, 2016) won zij de prijs Letterkunde Oost-Vlaanderen 2017. Haar tweede bundel 'Nergens in het bijzonder' verscheen in februari 2018 (Uitgeverij P). Ze publiceerde in De poëziekrant, Deus ex Machina, Gierik & NVT, Meander, Het Gezeefde Gedicht, Het Liegend Konijn, won de eerste prijs van de Literaire Prijzen Stad Sint-Truiden (2018) én Literatuurprijs Zeist (2018).
Alle activiteiten