Ladiesnight: Het is een ander jaar - Marjan Meganck & Céline Broeckaert

Deze informatie is niet meer actueel!
In 'Het is een ander jaar' gaan Marjan Meganck en Céline Broeckaert in dialoog met de keizer der ziekten – en met het leven zelf. Marjan leest je intieme, persoonlijke brieven voor alsof je bij haar op de schoot zit; Céline vertolkt andere stemmen, vult aan, reflecteert, spiegelt en ondersteunt. De afwisseling van perspectieven zorgt voor een pakkende benadering van het proces van ziek zijn en herstellen.

Wanneer

  • vrijdag 15 mrt 2019
    van 19.30 u tot 21.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
GC 't Heilaar
adres
Heilaarstraat 35
2340 Beerse

Info

In samenwerking met:

alle vrouwenverenigingen van Beerse en Vlimmeren

 

Een gezellig avondje met vriendinnen? Deze mag je niet missen!

We verwelkomen je graag met een glaasje bubbels op vrijdag 15 maart 2019 vanaf 19.30 uur. 

We trakteren je graag op de voorstelling “Het is een ander jaar” met Marjan Meganck & Céline Broeckaert.

Nadien kan je nog wat nakeuvelen en trek je huiswaarts met een goedgevulde goodiebag.

Deze avond wordt je gratis aangeboden door alle vrouwenverenigingen van Beerse en Vlimmeren in samenwerking met gemeente Beerse.

Waarom? Omdat we onze vrouwen graag zien en we dus de preventieve kankeronderzoeken extra onder de aandacht willen brengen.

 

De voorstelling is gratis maar we vragen je wel om een plaats te reserveren via de ticketkanalen van VAART.

 

HET IS EEN ANDER JAAR is een warme, pakkende voorstelling die literatuur en leven met elkaar verweeft.

Marjan heeft borstkanker gehad en maakte daar een brievenboek over. Ce´line heeft de kanker van haar moeder meegemaakt, en maakte eerder het stuk "Drie stemmen - een kankermonoloog”.

I

Reacties publiek:

- “Moeilijk onderwerp? Ja. Verscheidene keren los bij mijn nekvel gegrepen geweest. En toch naar buiten gegaan met een glimlach. Want de manier waarop Céline en Marjan het brachten, was van een warme kwetsbaarheid die alleen een oprechte vriendschap kan teweegbrengen. De soort vriendschap die je elk slachtoffer van kanker zou toewensen om het te overwinnen. Het moeilijke onderwerp werd ineens heel licht.”

- “Het was zowel confronterend als ontroerend, het voelde als een warm nest aan voor mij.  Confronterend omdat ik nu woensdag afscheid neem van mijn linkerborst.”

- “Zo pakkend. Het geheel had een soort van warme kwetsbaarheid door jullie oprechte vriendschap.”

- “Het is iets heel unieks! Deze voorstelling maakt de dingen zo bespreekbaar; de teksten zijn poëtisch en mooi.”

 

 

Marjan Meganck (1977) wilde als klein meisje dokter worden en in Afrika werken. Haar droom heeft ze niet gevolgd, maar ze besloot wel avontuurlijk te gaan reizen en zo werd Afrika een tweede thuis. Momenteel woont ze met Wouter Deprez en hun twee jongens in Gent, en organiseert hun leven zo dat de grens ver voorbij Vlaanderen ligt. 

Céline Broeckaert (1981) wilde als klein meisje vooral heel erg veel leven en is dat gaandeweg op allerlei manieren gaan neerschrijven en uitspelen. Ze zag moeder, vrienden en familie ten prooi vallen aan deze ziekte en was jarenlang buddy voor jongeren met kanker. Ze schreef en brengt momenteel ook de monoloog DRIE STEMMEN. EEN KANKERMONOLOOG, waarmee ze het taboe rond seks en intimiteit na kanker wil helpen doorbreken.   

 

Alle activiteiten