Ontmoeting met Alicja Gescinska

Deze informatie is niet meer actueel!
In juli vorig jaar mocht Beerse een bekende Vlaming als inwoner inschrijven: Alicja Gescinska, schrijfster, filosofe, columniste, ... Een unieke gelegenheid om deze schrijfster aan het woord te laten over haar leven en werk en de grote thema's en levensvragen die haar bezighouden, in het bijzonder vrijheid en muziek. Gescinska zal ons meenemen in een verhaal doorheen haar boeken en tonen hoe ...

Wanneer

  • woensdag 3 apr 2019
    van 20.00 u tot 21.30 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Bibliotheek Beerse
adres
Heilaarstraat 6
2340 Beerse

Tickets

Telefoon
014 615615
e-mail
bibliotheek@beerse.be

Info

In juli vorig jaar mocht Beerse een bekende Vlaming als inwoner inschrijven: Alicja Gescinska, schrijfster, filosofe, columniste, ... Een unieke gelegenheid om deze schrijfster aan het woord te laten over haar leven en werk en de grote thema's en levensvragen die haar bezighouden, in het bijzonder vrijheid en muziek.

Gescinska zal ons meenemen in een verhaal doorheen haar boeken en tonen hoe de verschillende thema's in haar werk met elkaar verweven zijn. Zo krijgt u ook een beeld van hoe een filosoof te werk gaat.

Alicja Gescinska (1981) is een Pools-Belgische filosofe en schrijfster. In 2011 verscheen haar boek De verovering van de vrijheid, een pleidooi voor positieve vrijheid en tegen morele onverschilligheid. In 2012 promoveerde ze tot Doctor in de Wijsbegeerte aan de Universiteit Gent. Van 2013 tot 2016 woonde ze in de VS, waar ze aan Princeton University en Amherst College werkte. In 2016 verscheen haar debuutroman Een soort van liefde, dat bekroond werd met de Debuutprijs. Voor Canvas maakte ze ook het filosofisch programma Wanderlust, waarin ze op bezoek ging bij internationaal gerenommeerde kunstenaars, denkers en wetenschappers. In 2018 verscheen Thuis in muziek, een essay over de rol die muziek kan spelen in onze morele en persoonlijke ontwikkeling. Het is genomineerd voor de Socratesbeker, het beste filosofieboek van 2018.

Deze lezing wordt gesubsidieerd door het Vlaamse Fonds voor de Letteren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten