Boekstartdag

Deze informatie is niet meer actueel!
Ontdek de voordelen van lezen met je baby en peuter tijdens de Boekstartdag op zondag 19 mei van 9 tot 12 uur.

Wanneer

  • zondag 19 mei 2019
    van 09.00 u tot 12.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Bibliotheek Vaart
adres
Heilaarstraat 6
2340 Beerse

Tickets

Telefoon
014 615 615
e-mail
bibliotheek@beerse.be

Info

Met lezen kan je niet vroeg genoeg beginnen. Daarom organiseren we voor de eerste keer de Boekstartdag, een gratis evenement voor kindjes van 0 tot 3 jaar en hun (groot)ouders. Broertjes en zusjes zijn uiteraard ook welkom.

Tijdens deze gezellige voormiddag ontdek je samen met je kindje(s) het Boekstartaanbod van de bib. Om 9.30 uur kan je een lezing volgen over slaaprituelen.

Er is doorlopend animatie voor uw baby of peuter: we wisselen voorlezen af met speelgoed en filmpjes. Gewoon een babbeltje slaan met andere ouders kan ook, wij zorgen voor een drankje. We voorzien ook een microgolfoven en een luiertafel.

Ook Kind & Gezin leest mee

Met Boekstart wil de bibliotheek jonge gezinnen zo vroeg mogelijk in contact brengen met boeken en lezen. Daarvoor werken we samen met het consultatiebureau van Kind & Gezin.

Ouders die langsgaan in het consultatiebureau met hun kindje van 6 maanden krijgen een gratis babypakketje. Daarin vinden ze een knisperboekje, volledig aangepast aan de leeftijd van hun jonge kind, en informatie over voorlezen, de positieve effecten ervan en de bibliotheek.

Bij het consult op 15 maanden ontvangen de ouders een uitnodiging om samen met het kind in de bibliotheek het peuterpakket op te halen. Heb je je tas met peuterboekje nog niet opgehaald? De Boekstartdag is misschien de ideale gelegenheid om het pakketje op te halen, breng zeker je bon mee.

Alle activiteiten