Günther Neefs en Guy De Pré - Roots 66 - UITVERKOCHT

Deze informatie is niet meer actueel!
'Roots 66' vat een muzikale reis van 5000 km langs Route 66 samen in een onvergetelijke show. Günther en Guy gingen er samen op zoek naar de roots van de muziek. Van Chicago over Saint Louis, Las Vegas en Los Angeles herbeleefden ze de hoogdagen van de jazz, soul, blues en filmmuziek. Günther Neefs brengt samen met de 7-koppige Lou Roman Band de muziekgeschiedenis van deze legendarische weg ...

Wanneer

  • zaterdag 11 jan 2020
    van 20.15 u tot 22.30 u

Prijs

€ 21,00 (Basistarief: 21,00 €)

Waar

naam
GC 't Heilaar
adres
Heilaarstraat 35
2340 Beerse

Tickets

Telefoon
014 600 770
website
http://www.vaartwebshop.be

Contact

e-mail
vaart@beerse.be

Info

duur: 2 x 45 minuten

Begeleid door de stomende ritmesectie en de schitterende blazers van de 7-koppige Lou Roman Band brengt Günther een rijke en diverse sound naar de Vlaamse zalen. Guy De Pré deelt zijn onmetelijke kennis op onnavolgbare wijze met het publiek. Een verhaal vol verrassende anekdotes, ondersteund door mooie sfeerbeelden.

‘Roots 66’ vat een muzikale zoektocht van 5000 km samen in een onvergetelijke show. In augustus 2018 zijn Günther en Guy samen op de baan gegaan op de meest mythische van alle wegen, US Route 66, op zoek naar de roots van de muziek.

Het vertrekpunt Chicago, the Windy City, is de thuisbasis van de jazz- en soulmuziek. Van in de donkerste kroegen tot in het majestueuze openluchttheater van Millennium Park namen Günther en Guy de prachtige ritmes in zich op. In Saint-Louis werden veel muzieklegendes groot. Ondermeer Chuck Berry timmerde er aan zijn carrière. De grootste stad van the Great Plains is ook het centrum van de blues. De oorsprong van de blues ligt in de muziek die de slaven uit Afrika meebrachten naar het zuiden van de Verenigde Staten. Op zelfgemaakte instrumenten zongen ze uit volle borst over het harde werk op de velden en de miserie in de kille fabrieken. Een mooie uitdaging voor de warmste stem van Vlaanderen.

 In Amarillo, Texas stonden de Cadillac ranch en de countrymuziek op het programma, maar pas in Las Vegas komen Gunther en Guy echt in hun biotoop. The Rat Pack, een bende entertainers die bij voorkeur optraden in casino’s, die werden gerund door hun vrienden van de maffia, was hier hun grote voorbeeld. Hun swingende muziek is Günther Neefs op het lijf geschreven. Hollywood vormde met zijn filmmuziek het orgelpunt van deze muzikale reis. Ook dit mekka van de filmindustrie, de stad van sterren, werd muzikaal uitgekamd door onze Vlaamse pioniers.  

De trip dwars door de States in de iconische US-sportwagen Ford Mustang, de 30 gegrilde hamburgers, de 15 T-bone steaks en de brandende zon van Texas, New-Mexico, Arizona, en Californië hebben van Günther en Guy onvervalste Route 66-aficionados gemaakt. Resultaat is een fantastisch avontuur, een onvergetelijke trip en een Günther Neefs zoals je hem nog nooit eerder hebt gehoord.

Het resultaat van deze muzikale queeste werd voor eeuwig en altijd gegroefd op vinyl. De LP 'Roots 66' vat 5000 km samen in 15 onvergetelijke tracks. De beklijvende beelden van de roadtrip werden vastgelegd op DVD. Get your kicks on Route 66!

Alle activiteiten