Behoud de Begeerte/Erik Vlaminck - Dikke Freddy

Deze informatie is niet meer actueel!
Frederik De Meester, alias Dikke Freddy, is dakloos en fulmineert en reclameert al meer dan twintig jaar over de wantoestanden die hem en zijn lotgenoten in hun dagelijks geploeter treffen. In doorgaans humoristische, maar vooral trefzekere brieven kaart hij armoede en ongelijkheid aan bij het OCMW, bedrijven, ministeries, burgemeesters en andere koningen. Behoud de Begeerte stuurt hem nu op tournee om hem ten minste voor die tijd een dak boven het hoofd te bieden. De pen (en stem) van Dikke Freddy wordt vastgehouden door auteur Erik Vlaminck.

Wanneer

  • vrijdag 22 nov 2019
    van 20.15 u tot 22.00 u

Prijs

€ 14,00 (Basistarief: 14,00 €)

Waar

naam
GC 't Heilaar
adres
Heilaarstraat 35
2340 Beerse

Tickets

Telefoon
014 600 770
website
http://www.vaartwebshop.be

Contact

e-mail
vaart@beerse.be

Info

In samenwerking met:

De Watertoren

duur: 75 minuten

Dakloze Frederik De Meester, alias Dikke Freddy, fulmineert en reclameert al meer dan twintig jaar over de wantoestanden die hem en zijn lotgenoten treffen in hun dagelijks geploeter. In doorgaans humoristische, maar vooral trefzekere brieven kaart hij armoede en ongelijkheid aan bij het OCMW, reisbureaus, de koning der Belgen, de burgemeester der Antwerpenaren en zowat alle ministeries, van Welzijn tot Tewerkstelling en van Volksgezondheid tot Huisvesting.

Behoud de Begeerte stuurt hem nu op tournee om zijn mening en wederwaardigheden uit te dragen, en hem ten minste voor die tijd een dak boven het hoofd te bieden.

De pen van Dikke Freddy wordt vastgehouden door roman- en theaterauteur Erik Vlaminck. Hij kent de wereld van Dikke Freddy uit een vorig leven als projectleider in de psychiatrie en de thuislozenzorg. Sporen daarvan zijn in al Vlamincks boeken en theaterwerk terug te vinden, maar de 'Brieven van Dikke Freddy' zijn wel het meest tastbare gevolg van een confrontatie met mensen die het in het leven niet op een presenteerblaadje kregen. Vlaminck is bekend van zijn succesrijke
romans 'Suikerspin' (2008) en 'Brandlucht' (2011) en zijn theaterwerk met Tutti Fratelli, Olympique Dramatique en Laika.

Alle activiteiten