Kate Ryan - 80 was machtig

Deze informatie is niet meer actueel!
De Kempische Kate Ryan brengt met haar liveband een muzikale hulde aan hét tijdperk van de popmuziek. Whitney Houston meets Alphaville, Fleetwood Mac meets Madonna en Eurythmics meets The Communards. De allerbeste eightieshits katapulteren jou naar het decadente decennium van de walkman, Milletfrak en de felle kleuren. Die jaren tachtig waren machtig!

Wanneer

  • vrijdag 4 okt 2019
    van 20.15 u tot 22.30 u

Prijs

€ 24,00 (Basistarief: 24,00 €)

Waar

naam
GC 't Heilaar
adres
Heilaarstraat 35
2340 Beerse

Tickets

Telefoon
014 600 770
website
http://www.vaartwebshop.be

Contact

e-mail
vaart@beerse.be

Info

 

 

duur:

20u15 - 21u00 Deel 1
21u00 - 21u30 Pauze
21u30 - 22u15 Deel 2

 

www.80wasmachtig.be

 

 

 

Kate Ryan groeide op in een muzikale familie. In het café van haar ouders De Oude Post in Tessenderlo playbackte zij onder meer Sandra Kim en Madonna. Vervolgens entertainde ze een schoolpubliek met covers van onder meer Alanis Morissette en 4 Non Blondes. Haar professionele carrière begon met het toeren met de Soapband als achtergrondzangeres.

 

Zangcarrière

De muziekcarrière van Kate Ryan startte in 2001, toen ze de best verkochte dancesingle in België Scream For More uitbracht. Een jaar later bewerkte ze het originele nummer Désenchantée van de Franse zangeres Mylène Farmer tot een nummer dat de hitlijsten veroverde. Daarmee bewees Kate Ryan voor het eerst dat ze de internationale hitlijst kon halen en de top van de hitlijsten over heel Europa kon bereiken – het nummer stond in de top 10 van de Europese hitlijsten en de Engelse dancehitlijsten. Er werden ruim 600.000 exemplaren van verkocht, wat een ongekend succes betekende voor haar. Het debuutalbum van Kate Ryan Different, met de twee nummers Scream For More en Désenchantée en de twee follow-up hits Libertine (nog een remake van Farmer) en Mon Cœur Résiste Encore werden in 2002 uitgebracht met over heel Europa een verkoop van meer dan 250.000 exemplaren, die goud en platina oogstten in veel landen.

 

Na twee jaar intensief toeren in heel Europa bracht Kate Ryan Stronger uit, haar tweede studioalbum in 2004 – waarvan de singles Only If I en de remake van Cock Robin The Promise You Made succes scoorden in de Europese hitlijst en de deur openden naar de Amerikaanse dansmarkt met top 10 posities in de Billboard Hot Dance-hitlijsten.

 

In 2006 werd Kate Ryan uitgekozen om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Athene, Griekenland. De single Je t'adore werd uitvoerig gepromoot in een pan-Europese tournee in twaalf landen en werd gefinancierd door de Vlaamse Minister van Cultuur, de Vlaamse openbare omroep en haar platenfirma. Ondanks het feit dat Kate in het Eurovisiesongfestival strandde in de halve finale, werd Je t'adore haar volgende nummer-één-hit in België en in Polen, met forse verkoopcijfers in andere Europese landen. In eigen land werd behalve het liedje ook een danspasje bij het liedje, de kniezwengel, bekend.

 

Later in datzelfde jaar begon Kate Ryan te toeren met een liveband, waardoor haar vaardigheden van een live artieste duidelijk tot uiting kwamen. Ze combineerde daarbij krachtige dans en pop met rock en akoestische songs. Op het podium speelde Kate gitaar en piano en verbaast op die manier het publiek, dat haar tot dan enkel kende van haar dansimago. Met haar derde studioalbum Alive rondt Kate haar carrière af in 2006 – het album werd uitgebracht in alle Europese landen, aangewakkerd door hits zoals Je t'adore, Alive en All For You.

Alle activiteiten