HETGEVOLG - Madame Rosa

Deze informatie is niet meer actueel!
Het gaat over een oudere Joodse ex-prostituee die de concentratiekampen overleefde en voor de kinderen van haar jongere ex-collega’s zorgt. Aan het einde van haar leven zijn bijna alle kinderen de deur uit, behalve haar lieveling Momo, een Berbers jongetje. De gezondheid van Rosa gaat zienderogen achteruit en langzaam aan worden de rollen omgekeerd en moet Momo voor madame Rosa zorgen. De verfilming met Simone Signoret uit 1977 was prachtig en succesvol. Met de grande dame van het Vlaamse theater Chris Lomme wordt ook deze bewerking onvergetelijk.

Wanneer

  • zaterdag 12 okt 2019
    van 20.15 u tot 21.30 u

Prijs

€ 14,00 (-26: 11 euro kortingstarief UiTPAS Kempen: 2,84 euro)

Waar

naam
HETGEVOLG
adres
Otterstraat 31-33
2300 Turnhout

Tickets

Telefoon
014 600 770
website
http://www.vaartwebshop.be

Contact

e-mail
vaart@beerse.be

Info

In samenwerking met:

Vaart

Toneelbewerking van het boek ‘La vie devant soi’ van Emile Ajar, over een oudere ex-prostituee van joodse afkomst die de concentratiekampen heeft overleefd en voor de kinderen zorgt van haar jongere ex-collega’s. Aan het eind van haar leven zijn bijna alle kinderen de deur uit behalve haar lieveling, de wees Momo, een Berbers jongetje die graag zou weten wie zijn ouders zijn.

De gezondheid van Rosa gaat echter zienderogen achteruit en langzaam aan worden de rollen omgekeerd en moet Momo voor madame Rosa zorgen, die gaandeweg de controle over haar leven verliest.

 

De verfilming van ‘La vie devant soi’ kende in 1977 een onwaarschijnlijk succes in Frankrijk, met Simone Signoret in de hoofdrol. De film won een Oscar voor beste buitenlandse inzending.

Stefan Perceval herwerkte de tekst in een theaterversie voor Chris Lomme, een van onze meest geprezen Vlaamse actrices, en de Hartenspelers van HETGEVOLG.

“Met deze voorstelling willen we laten zien hoe plezierig mensen kunnen samenleven ondanks hun verschillen. Madame Rosa doet een appel op onze solidariteit. Omdat het een noodzaak is om lief te hebben.”

 

Spel: Chris Lomme, Marit Stocker en de Hartenspelers
Regie: Stefan Perceval
Productie: HETGEVOLG

Alle activiteiten