Nacht van de Geschiedenis: "Oude en nieuwe buren, historische evolutie"

Deze informatie is niet meer actueel!
In het kader van de "Nachten van de Geschiedenis" van het Davidsfonds brengen twee eminente sprekers, Ludo Dierckx en Bart Craane, het verhaal van onze "Nieuwe buren" door de eeuwen heen! In maart 2020 en maart 2021 kon deze lezing niet doorgaan omwille van de coronapandemie. De "Nachten van de Geschiedenis" zijn nu verschoven van de maand maart naar de maand november. Dus nu kan deze l...

Wanneer

  • maandag 15 nov 2021
    van 01.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 6,00 (Houders van een Davidsfonds-cultuurkaart - 3,00 euro, kansentarief UiTPAS - 1,00 euro)

Waar

naam
Zaal De Notelaar
adres
Schoolstraat 4
2340 Beerse

Contact

Telefoon
014/61.17.61
website
http://www.beerse.davidsfonds.be

Info

In het kader van de "Nachten van de Geschiedenis" van het Davidsfonds brengen twee eminente sprekers, Ludo Dierckx en Bart Craane, het verhaal van onze "Nieuwe buren" door de eeuwen heen!
In maart 2020 en maart 2021 kon deze lezing niet doorgaan omwille van de coronapandemie. De "Nachten van de Geschiedenis" zijn nu verschoven van de maand maart naar de maand november.
Dus nu kan deze lezing alsnog plaatsvinden.

Ludo Dierckx, de archivaris van de heemkundige kring De Vlierbes, toont in een Power-Point de historische migratie door de eeuwen heen.

Bart Craane, onze burgervader, begint zijn verhaal in de periode van de industrialisatie en de daardoor ontstane migratie naar Beerse. Tot slot bespreekt hij de huidige toestand.

Kortom: een interessant, veelzijdig verhaal dat iedereen zal boeien.
Alle activiteiten