Film: Bread and roses

Deze informatie is niet meer actueel!
Maya is een illegale Mexicaanse immigrant, die intrekt bij haar getrouwde zuster Rosa in Los Angeles. Met de hulp van Rosa krijgt zij een baantje als schoonmaakster. Op haar werkt stuit Maya bij toeval op Sam. Dat blijkt een vakbondsactivist te zijn, die de schoonmakers bewust wil maken van hun zwakke positie en met hen wil strijden voor het recht om zich te organiseren e...

Wanneer

  • donderdag 31 mrt 2022
    van 19.00 u tot 23.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
GC 't Heilaar
adres
Heilaarstraat 35
2340 Beerse

Contact

website
www.acvbeerse.be

Info

Bread and Roses
Maya is een illegale Mexicaanse immigrant, die intrekt bij haar getrouwde zuster Rosa in Los Angeles. Met de hulp van Rosa krijgt zij een baantje als schoonmaakster. Op haar werkt stuit Maya bij toeval op Sam. Dat blijkt een vakbondsactivist te zijn, die de schoonmakers bewust wil maken van hun zwakke positie en met hen wil strijden voor het recht om zich te organiseren en voor betere arbeidsvoorwaarden. Geïnspireerd door de “Justice for Janitors”-beweging.
De film van Loach toont een Los Angeles dat totaal afwezig is in de reguliere Hollywood-filmproductie: een Los Angeles dat niet op de conventionele bioscoopradar verschijnt. Het is noch de glamoureuze wereld van fictieve seks en geld, noch de duidelijk exotische 'criminele' wereld van de verkeerde kant van de nummers: het is de alledaagse wereld van corporate LA, en Loach laat ons zien hoe dit universum eruitziet als je deel uitmaakt van de service-economie.
Deze film wordt u gratis aangeboden door ACV Beerse - Vosselaar.
Deuren 19:00 uur, film 19:30 uur.
Gratis inkom.
Iedereen welkom.
"Bewogen Beelden - ACV Synema - " 10e editie.

Alle activiteiten