Duty of Care

Deze informatie is niet meer actueel!
Duty of Care Terwijl overal ter wereld aan de alarmbel wordt getrokken door klimaatactivisten en -experts gaan vervuilende multinationals en nalatende overheden verder hun gang. Tot een Nederlandse advocaat wereldgeschiedenis schrijft met de wet als wapen. Dit spannende courtroom drama volgt Roger Cox in zijn strijd tegen Shell en andere grote spelers. Hij baande de weg voor een nieuw s...

Wanneer

  • donderdag 13 apr 2023
    van 19.30 u tot 23.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
GC 't Heilaar
adres
Heilaarstraat 35
2340 Beerse

Info

Duty of Care
Terwijl overal ter wereld aan de alarmbel wordt getrokken door klimaatactivisten en -experts gaan vervuilende multinationals en nalatende overheden verder hun gang. Tot een Nederlandse advocaat wereldgeschiedenis schrijft met de wet als wapen. Dit spannende courtroom drama volgt Roger Cox in zijn strijd tegen Shell en andere grote spelers. Hij baande de weg voor een nieuw soort klimaatactivisme. Een hoopvol en inspirerend verhaal dat toont hoe één mens werkelijk een verschil kan maken.
Het dodental door vervuiling van de planeet loopt op. Overal ter wereld worden de gevolgen van de opwarming van de aarde gevoeld. De VN waarschuwt voor een 'code rood' voor de mensheid. Er blijft nog slechts tien jaar over om de klimaatverandering succesvol aan te pakken. Maar zelfs de autoriteiten op klimaattoppen lijken machteloos. Enter Roger Cox. De Nederlandse klimaat-advocaat die welverdiend een plekje in de lijst van Time Magazine's meest invloedrijke mensen van 2021 haalde. Door de wereld te tonen hoe rechtbanken vervuilende multinationals en nalatende overheden kunnen dwingen tot klimaatactie ontstond er een nieuw soort klimaatactivisme. Ondanks de vele stemmen die voorspelden dat hij niet zou slagen, won hij in 2015 zijn eerste klimaatzaak waarin hij de Nederlandse overheid succesvol aanklaagde in een David versus Goliath verhaal. Regisseur Nic Balthazar volgt hem tijdens zijn volgende missie: Shell aanklagen. Één van de meest vervuilende gas- en olie concerns ter wereld. Zijn uitgangspunt: iedereen met grote verantwoordelijkheid heeft een zorgplicht, de plicht om alle andere aardbewoners en de toekomstige generaties een recht op leven te geven, en deze zorgplicht negeren is een onwettelijke daad. Zo inspireerde hij duizenden klimaat rechtszaken en overwinningen over heel de wereld. De wet, advocaten en rechters zouden weleens de enigen kunnen zijn die de wereld op tijd kunnen redden.

Na de film verzorgt Nick Balthazar een nabespreking.

Deze activteit wordt u aangeboden door bewegingspunt Beerse
Alle activiteiten