Don Vitalski & Veston Van Gool – Kempenkrak

Deze informatie is niet meer actueel!
De Kempen, het fascinerende rijk van Gooreind tot Witgoor, van Essen tot Herselt en van Okselaar tot Balen. Van El Paso in Wuustwezel tot Bobbejaanland in Lichtaart en van de Lilse Bergen tot het Zilvermeer. Dat ongelooflijk dynamische, soms wat onderschatte, wonderland wordt door Vitalski en Veston, beide geboren Kempenzonen, helemaal tot leven gebracht. Vitalski herinnert zich nog hoe...

Wanneer

  • donderdag 12 okt 2023
    van 20.15 u tot 22.30 u

Prijs

€ 16,00 (-26 - 11,00 euro, EDC - 8,00 euro, Kansentarief met UiTPAS Kempen - 3,2 euro)

Waar

naam
GC 't Heilaar
adres
Heilaarstraat 35
2340 Beerse

Contact

Telefoon
014 600 770
e-mail
vaart@beerse.be

Info

In samenwerking met:

Beerse Vol Leven

De Kempen, het fascinerende rijk van Gooreind tot Witgoor, van Essen tot Herselt en van Okselaar tot Balen. Van El Paso in Wuustwezel tot Bobbejaanland in Lichtaart en van de Lilse Bergen tot het Zilvermeer. Dat ongelooflijk dynamische, soms wat onderschatte, wonderland wordt door Vitalski en Veston, beide geboren Kempenzonen, helemaal tot leven gebracht.

Vitalski herinnert zich nog hoe hij op een dag in november 1979 samen met zijn moeder een nieuwe bureaustoel mocht gaan kopen bij Van de Ven in Olen. Vertrekkend in Vosselaar passeren ze langs dorpsscholen, steenfabrieken en vaarten met prachtige jaagpaden. Hij mijmert over de biografieën van Micha Mara, Staf van het IJsboerke en Staf van Shoeconfex.

En hij definieert: Wat is nu precies de 'Kempische droom', wat zijn de typisch Kempische gerechten en wat zijn 'dobbele witjes'? En wat bedoelt een Kempenaar als hij zegt: “Slaagt uw eigen gaai”?

Kleischieter Steven Van Gool weet Vitalski's zoektocht naar de ware bronnen van de Kempenaar soms tot kalmte te brengen, met zijn adembenemend virtuoze interpretaties van 's lands allergrootste Kempenbarden: Marc Dex, Louis Neefs, the Wolfbanes, maar ook Natalia, Margriet Hermans en Zjef van Uytsel. Desgevraagd weet de zanger aan Vitalski uit te leggen waarom zijn kompanen uit Dessel de 'Pezeriken' worden genoemd. Of waarom het Kempenland zoveel
wereldberoemde motorcrossers levert. En wat Julius Caesar daarmee te maken heeft.

Terloops doorprikken zij de leugenachtige mythes rond de Kempen, die in waarheid helemaal niet 'stil' zijn, maar juist rock-'n-roll. Langzaam maar zeker wordt in deze voorstelling de harde kern blootgelegd van de echte aard van wat voortaan officieel wordt genoemd: De Kempenkrak.
Nostalgisch, maar ook vooruitstrevend. Hilarisch, maar ook leerrijk.

credits
Vitalski: verteller
Steven Van Gool: zang, gitaar
Alle activiteiten