logo Uit in Beerse
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vernieuwd Wandelnetwerk Kempense Hoven

19 juni ’17 (ma)
Het wandelnetwerk Kempense Hoven serveert 480 kilometer wandelplezier in het hart van de Antwerpse Kempen. Het netwerk verbindt de mooiste wandelpaden in Beerse, Brecht, Lille, Malle, Ranst, Rijkevorsel, Schilde, Schoten, Vosselaar en Zoersel.

De naam Kempense Hoven verwijst naar de ‘hoven van playsantie’, de vroegere buitengoederen van de stedelijke burgerij en kastelen van plaatselijke landadel. De talrijke fraaie kasteeldomeinen liggen vaak in een al even mooi kader.

Naast kastelen, villa’s en forten ontdek je tijdens je wandeling gevarieerde stukjes natuur. Zoals oude kleiputten langs het kanaal, heidestroken, de ongerepte Antitankgracht of het legendarische Zoerselbos. De wandelnetwerkkaart wordt aangeboden samen met een handig inspiratieboekje.

Het netwerk werd dit voorjaar vernieuwd! De nieuwe kaart is sinds kort verkrijgbaar in het toeristisch infokantoor in GC ‘t Heilaar.

Beschik je nog over een oude kaart en wil je die niet meteen vervangen? De wijzigingen op het netwerk kan je terugvinden op www.routedokter.be.

Meer informatie? Dienst toerisme – Lotte Peeraer – tel. 014 600 776 – toerisme@beerse.be.

LCP