logo Uit in Beerse
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Boeiende lezing opent themajaar rond 100 jaar bevrijding

21 februari ’18 (wo)
In 2018 herdenken we ook in Beerse 100 jaar bevrijding WOI. Samen met partners als heemkundige kring De Vlierbes, Spearhead vzw, kon. Fanfare Werk der Toekomst, Brandweer Beerse, Toerisme Beerse vzw en een aantal geïnteresseerde burgers stelden we daarom een goed gevuld jaarprogramma samen.

Tijdens de lezing 'van heidegrond tot Vluchtoord Uden' geeft historicus Henk Hellegers, burgemeester van Uden, een boeiende uiteenzetting over hoe ruim 10.000 Vlamingen, onder wie heel wat mensen uit onze streek, er een onderkomen vonden tussen 1915 en 1919. De lezing wordt georganiseerd door heemkundige kring De Vlierbes en gaat door op woensdag 14 maart om 20 uur in LDC De Ontmoeting. Deelnemen is gratis.

Volgende activiteiten hebben we voor u in petto:

  • 22 april - Erfgoeddag (thema: Kies je Erfgoed, over tradities) - locatie: Tempelhof
  • 1 juni - 11 november
    • Interactieve openluchttentoonstelling 'Post van het Front' - locatie: park Singel
    • Fotozoektocht
  • zomer - openlucht filmvoorstelling - locatie: Ekstergoor
  • 11 november - plechtige Bevrijdingsherdenking - locatie: brug 5 / park Singel

Verder gaan ook de schoolkinderen volop aan de slag met het thema WOI, kom je her en der in het landschap herkenningstekens tegen en willen we klaprozen onze dorpskernen laten sieren.

Meer informatie over de geplande activiteiten lees je in de gemeentelijke publicaties en zijn te herkennen aan het logo. Neem ook zeker regelmatig een kijkje op www.uitinbeerse.be/100jaarbevrijdingbeerse voor een bundeling van alle nieuwsberichten, activiteiten en foto's.

Meer informatie? dienst toerisme - Lotte Peeraer - tel. 014 600 776 - e-mail: toerisme@beerse.be

LCP