logo Uit in Beerse
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tentoonstelling Leo Verachtert en Laurent Carton in GC 't Heilaar

13 februari ’18 (di)
Op de tentoonstelling kan je genieten van acrylschilderijen en daarnaast mag je eens neuzen in hun schetsboeken. Ook prachtige beeldhouwwerken kunnen worden bezichtigd Iedereen is van harte welkom.

van vrijdag 23 feb 2018 tot zondag 11 mrt 2018

 

maandag
van 09u. tot 12.30u., van 14u. tot 16u.
dinsdag
Gesloten
woensdag
van 09u. tot 12.30u., van 14u. tot 16u.
donderdag
van 09u. tot 12.30u., van 14u. tot 16u.
vrijdag
van 09u. tot 12.30u., van 14u. tot 16u.
zondag
van 14u. tot 17u.

 

In samenwerking met:

museum jan Vaerten

LAURENT CARTON is een koppige AUTO  DIDACT, die werkelijkheid, fantasie en emoties doet botsen. Als BEELDDENKER  heeft hij de gave om zijn HERSENSPINSELS om te zetten in beelden die hij dagelijks schetsend op papier zet. Die schetsen gebruikt hij als basis voor zijn EIGENZINNIGE FIGURATIEVE KUNST. Op de tentoonstelling kan je genieten van zijn ACRYLSCHILDERIJEN en daarnaast mag je eens neuzen in zijn schetsboeken.

 

Vanuit de beroepsachtergrond van LEO VERACHTERT, als bouwkundig tekenaar is later de interesse ontstaan in de BEELDENDE KUNST. En door te gaan hakken en slijpen in natuurstenen, zoals arduin en marmer kwam de noodzaak om lessen te volgen in de “beeldhouwkunst” aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten te Turnhout. Hij leert er de technieken van het boetseren en afgieten. Later blijft hij trouw aan de VORMEN VAN HET MENSELIJK LICHAAM en boetseert hij naar levend model.

 

 

LCP