logo Uit in Beerse
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vernieuwd aanbod toeristisch seizoen Beerse 2018

18 april ’18 (wo)
Wij hebben onze wintervacht helemaal van ons afgeschud en zijn klaar om (per fiets of te voet) de wereld in te trekken. Ga je mee? We bieden je graag enkele inspirerende tips!

 

Tip! Fietskaart Kempen

Sta je regelmatig op de trappers en kan je best nog inspiratie gebruiken om mooie en veilige routes uit te stippelen? Fietskaart Kempen biedt dan soelaas. Sinds de vernieuwing in 2017 zorgde Toerisme Provincie Antwerpen voor extra verbindingen met dorpskernen en populaire attracties en zijn de netwerken in Scheldeland, Vlaams-Brabant, Limburg en Noord-Brabant (NL) vlotter bereikbaar.

De fietskaart Kempen is scheurvrij en waterbestendig. Ze kost 9,95 euro en is verkrijgbaar in het toeristisch infokantoor.

Kijk op www.kempen.be voor meer fietstips.

 

TIP! Wandelnetwerk Kempense Kolonies

Na de vernieuwing van het wandelnetwerk Kempense Hoven in 2017, is het nu de beurt aan de Kempense Kolonies.

Deze nieuwe kaart is momenteel volop in druk en is vanaf april 2018 verkrijgbaar in het toeristisch infokantoor.

 

Tip! De Kempense Zalighedenroute

De bossen en bomen, mysterieuze legendes, het kanaal en de steenbakkerijen, de mooie lindeboom van Zoersel, … . Ze komen allemaal aan bod tijdens deze zalige tocht langs het fietsknooppuntennetwerk.

Fraaie borden langs de route geven een woordje uitleg en via een QR-code kan je de geluidsfragmenten beluisteren waarin de boom, die getuige was van al dat moois, enkele leuke, spannende en ontroerende verhalen vertelt uit de geschiedenis van de 6 gemeenten waar de route doorheen slingert.

Meer informatie over de route vind je terug in de bijhorende fietsfolder die je gratis kan ophalen in het toeristisch infokantoor of kan downloaden op www.kempensezaligheden.be.

 

Tip! Wandelen in Beerse met de gratis toeristische kaart

Welke van onze 7 suggestiewandelingen heb jij al afgetrapt?

Niets kan je nog tegenhouden, want je vind de wandelingen ook volledig terug op de gratis toeristische kaart  of op de website www.toerismebeerse.be  waar je per wandeling gratis het routeplan en de gps-coördinaten kan downloaden.

Ben je ook geïnteresseerd in de achtergrondinformatie en leuke weetjes dan kan je de brochure Wandelen in Beerse aankopen in het toeristisch infokantoor. De kostprijs bedraagt 4 euro.

 

Tip! Verhuur wandel-gpstoestellen

Wist je al dat de dienst toerisme kosteloos 2 gps-toestellen Garmin Etrex Touch 25 ter beschikking stelt? De toestellen zijn erg handig in gebruik en dus ideaal om de eerste stapjes te zetten bij geocaching en gps-wandelen.

Reserveren en meer info op www.toerismebeerse.be.

 

Tip! Fotozoektocht WOI in Beerse en Vlimmeren

Op algemene vraag staken Toerisme Beerse vzw, Heemkundige Kring de Vlierbes en de dienst toerisme de koppen bij elkaar om deze zomer een uitdagende  fotozoektocht te organiseren die de sporen van WOI in Beerse en Vlimmeren blootlegt.

Deelnameformulieren zijn vanaf 1 juni verkrijgbaar in het toeristisch infokantoor in GC 't Heilaar en kosten 5 euro (basis), 3 euro (-12jaar) of 1 euro (kansentarief UiT-pas). Je kan de zoektocht doen tot en met zondag 30 september.

Het volledige programma van de activiteiten rond de herdenking van einde WOI vind je terug op www.uitinbeerse.be/100jaarbevrijdingbeerse

 

Nog meer inspiratie nodig?

Zoals steeds aan de vooravond van een nieuw toeristisch seizoen kan je volop komen snuisteren in een nieuw aanbod toeristische brochures van de Kempen. Ideaal wanneer je een daguitstap of zelfs een dichtbij-vakantie plant!

Een publicatie die je zeker gelezen moet hebben is de nieuwe reisgids Kempen 2018 waarin je per Kempense gemeente enkele blikvangers meekrijgt. Naast leuke tips en weetjes staat de gids ook bol van diverse wandel- en fietssuggesties in de Kempen. De voorraad is beperkt, dus wees er snel bij!

Ook de website www.kempen.be is een absolute aanrader voor wie op zoek is naar fijne tips om ten volle van de Kempen te genieten.

 

Meer informatie? Lotte Peeraer – dienst toerisme – tel. 014 600 776 – e-mail: toerisme@beerse.be - Toeristisch kantoor in GC 't Heilaar, Heilaarstraat 35, 2340 Beerse

LCP