logo Uit in Beerse
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Buurtsport... voor iedereen!

02 mei ’18 (wo)
Dienst sport brengt sport & beweging ook naar jouw wijk!

Nodig je buren uit om samen mee te doen en maak er een gezellige voor- of namiddag van. Je hoeft geen atleet te zijn, we organiseren bewust activiteiten waaraan iedereen kan mee doen.

Overzicht wijken en activiteiten

datum

wijk/buurt  activiteit plaats van afspraak
woensdag 2 mei Stekelbaars kubb-tornooi  pleintje Stekelbaarsstraat 
zaterdag 5 mei Schutsboom  wandeling  speelplein Schutsboomstraat 
woensdag 9 mei  Nief Bloemenwijk  speelkoffer  pleintje Klaproosstraat 
woensdag 23 mei  Beekakkers  petanque  pleintje Beekakkerstraat 
woensdag 30 mei  Hemelrijk  speelkoffer  pleintje Stadionlaan 
woensdag 6 juni  Flemere  speelkoffer pleintje Gildestraat 
zaterdag 16 juni  Heilaar  wandeling  parking Vossenburgstraat 
zondag 17 juni  Den Dreihoek  kinderfietstocht  parking FC Vlimmeren Sport 
woensdag 13 juni  Westhoek  kubb-tornooi pleintje Hulderakkers 
woensdag 27 juni Krommenhof  speelkoffer  pleintje H. Aertsstraat 
woensdag 29 augustus Stekelbaars  kubb-tornooi  pleintje Stekelbaarsstraat 
zaterdag 1 september Hoge Bergen  fietstocht  kruispunt Hazenstraat-Patrijzenstraat 
woensdag 5 september Den Hout Noord  speelkoffer  pleintje Heidestraat 
zaterdag 8 september 't Suydt  wandeling  straat Schrieken 
woensdag 19 september Flemere  kubb-tornooi  pleintje Kerkenhoek 
zaterdag 22 september Beerse Dorp  fietstocht  pleintje Grotebeekstraat 
woensdag 26 september Westhoek  speelkoffer  pleintje Grafheuvelstraat 
woensdag 3 oktober Oosthoek  speelkoffer  pleintje Eindeloop 
zaterdag 6 oktober Vorsenzang  fietstocht  Jozef Simonsstraat 
woensdag 10 oktober Voorkens  lasershooting  Driesplein 
zaterdag 20 oktober Den Hout Noord  wandeling  Parking Blakheidestraat   

Meer info

 

De dienst sport van de gemeente Beerse organiseert en ondersteunt al heel wat verschillende sportactiviteiten, in de verschillende sportcentra, het zwembad of ter ondersteuning van verschillende clubs.

We nodigen je uit om actief te zijn in de vertrouwde omgeving van je eigen buurt of wijk met verschillende activiteiten.

Klik hier voor een overzicht van de verschillende actieve wijken en buurten in de gemeente.

Half maart organiseerden we 2 testactiviteiten om het systeem een eerste keer uit te testen. Ondertussen hebben we een kalender opgemaakt waarbij we elke wijk of buurt minstens 1 keer aan bod laten komen. omdat we voor de meeste activiteiten nogal sterk afhankelijk zijn van de weersomstandigheden, organiseren we alles in de maanden mei - juni en september - oktober. Inschrijven vooraf hoeft niet, we ontvangen je met open armen op de afgesproken data. Telkens van 14 - 16 uur.

Speelkoffer

 Onze speelkoffer is gevuld met heel wat leuke materialen & speelgoed voor kinderen (en volwassenen) van 2 tot en met ? jaar! Je kan gedurende 2 uren spelen met circusmateriaal, voet- en volleyballen, evenwichtsmateriaal, grote spellen (Twister, Jenga,…) enz. Voor de jongsten voorzien we ook een parachute, kruiptunnel, hoepels, en een heleboel ander, kleiner materiaal. Onze monitor zorgt voor begeleiding van de activiteiten, maar je kan ook zelf met een paar anderen een spel spelen!

 

KUBB tornooi

 Ken je het spelletje KUBB al? Ja? Super, dan weet je hoe leuk het is! Nee? Geen probleem, het is heel eenvoudig en superplezant! Kom gewoon langs tegen 14 uur, onze begeleider legt je graag de spelregels uit. Daarna speel je een tornooi in groepjes van 2 of meerdere personen.

 

Petanque

 De klassieker aller klassiekers! Eenvoudig, maar toch leuk voor elke leeftijd! Wij voorzien het materiaal, maar breng gerust ook je eigen set mee! Onze begeleider overloopt eerst de spelregels. Daarna kunnen jullie elkaar uitdagen in een klein tornooi!

 

Lasershooting

 Klaar om de strijd aan te gaan? Je krijgt van ons een lasershootgeweer en kan aan de slag! Verstop je zelf achter één of andere hindernis en lig op de loer om andere deelnemers neer te schieten. Uiteraard doen we maar alsof, en schieten we enkel met infrarood, maar de pret is er niet minder om!

 

Wandeling

Tijdens één van de buurtsportwandelingen neemt onze begeleider je mee doorheen het natuurschoon van onze gemeente. De meeste routes zijn gebaseerd op bestaande routes & wandelknooppunten en zijn ongeveer 10 kilometer. Het niveau van elke wandeling wordt aangepast aan de deelnemers. De bedoeling is dat we na ongeveer 2 uren weer terug zijn!

 

Fietstocht

Op een fietstocht verkennen we de wijdere omtrekt van de gemeente. We maken eerst enkele praktische afspraken over het rijden in groep, waarna we de tocht aanvatten. We rijden een recreantentempo dat voor iedereen aangenaam aanvoelt! Na een tocht van ongeveer 2 uren komen we weer aan onze vertrekplaats.

 

Ook jouw mening telt!

 Heb je nog leuke, nieuwe ideeën? Wil je graag samen met je buren een bepaalde activiteit organiseren? Heb je opmerkingen of tips? Laat het weten aan Kim Goris - dienst sport - Rerum Novarumlaan 31 - 014 61 47 24 - kim.goris@beerse.be

LCP