logo Uit in Beerse
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wandelnetwerk Kempense Beemden in een nieuw jasje

18 maart ’19 (ma)
Van Broekgracht over Oude Dijkloop tot Platte Beek: haal je laarzen uit de kast als je wandelnetwerk Kempense Beemden in Grobbendonk, Lille, Vorselaar en Zandhoven verkent!
Kempense Beemden

De naam verwijst naar het vlakke, waterrijke decor waarin je stapt. Naast de fotogenieke rivieren Kleine Nete en Aa slingeren talloze grachten en beken zich door het landschap.

In de buurt van de waterlopen botst men op natte graslanden: beemden. Een typisch beemdenlandschap bestaat uit natte wei- en hooilanden, broekbossen en rietkragen. Houten vlonderpaden, bruggetjes en stapstronken houden de voeten droog.

Een vochtige bodem trekt specifieke fauna en flora aan. In het voorjaar bieden de graslanden een kleurrijk schouwspel, met lentebloeiers zoals pinksterbloem. Men vindt er zeldzame dieren als kleine modderkruiper of rivierdonderpad. En de talrijke wilgenbomen zuigen tot honderden liters water per dag op.

Verder ontdek je tijdens je wandeling stemmige dorpjes en molensites. Een kasteel dat lijkt weggelopen uit een sprookjesfilm of een bos waar de Brabantse hertogen ooit grootse jachtpartijen hielden.

Aansluiting wandelnetwerk Beerse 

Het wandelnetwerk Kempense Beemden sluit moeiteloos aan bij het netwerk Kempense Hoven, dat o.a. het zuiden van onze gemeente omvat.

Waar verkrijgbaar

De kaart kost 8 euro en is verkrijgbaar in het toeristisch infokantoor in GC ’t Heilaar – Heilaarstraat 35 – 2340 Beerse.

Meer informatie

Meer informatie? Vaart – tel. 014 600 776 – toerisme@beerse.bewww.toerismebeerse.be

LCP