logo Uit in Beerse

Corona-update Vaart na Nationale Veiligheidsraad van woensdag 13 mei

14 mei ’20 (do)
De Nationale Veiligheidsraad kondigde op woensdag 13 mei versoepelde maatregelen aan. Welke impact die hebben op de werking van Vaart, leggen we hieronder uit.

Heropstart reguliere markten

Reguliere markten mogen in principe terug opstarten vanaf maandag 18 mei 2020.

Op dit moment wordt onderzocht hoe we die opstart in Beerse best aanpakken. Daarom staan er deze week nog verschillende overlegvergaderingen met de betrokken partijen gepland. Bovendien wachten we voor de praktische uitvoering nog op een ministerieel besluit dat de veiligheidsrichtlijnen vastlegt.

Daarom is het nu nog te vroeg om te bepalen wanneer de wekelijkse markt in Beerse zal opstarten.
Volg zeker onze Facebook-pagina @vaartbeerse of bezoek regelmatig de corona-pagina's op de website van lokaal bestuur Beerse om op de hoogte te blijven.

Werking Bibliotheek Beerse

De bibliotheek heeft bij het ingaan van de semi-lockdown een afhaalbibliotheek opgestart.
Klanten kunnen via een bestelformulier een bestelling doorgeven en die, na bevestiging, op bepaalde tijdstippen afhalen in de bibliotheek.

De lokale crisiscel heeft besloten om deze dienstverlening op die manier verder te zetten tot aan de zomersluiting van de bibliotheek, dus t.e.m. donderdag 9 juli.

Op maandag 27 juli opent de bibliotheek terug haar deuren voor het publiek, maar de exacte praktische uitvoering ligt nog niet vast. We communiceren hier tijdig over via onze verschillende communicatiekanalen.

Meer informatie? Vaart - tel. 014 600 770 - e-mail vaart@beerse.be - messenger https://m.me/vaartbeerse

LCP