logo Uit in Beerse

Coronamaatregelen activiteiten Berenbende Zomer 2020

10 juni ’20 (wo)
Het zomerplan met alle coronamaatregelen tijdens de jeugdkampen, dat werd goedgekeurd door de Nationale Veiligheidsraad en de GEES, is van toepassing op alle Berenbende-activiteiten.

Bubbels

Dit houdt concreet in dat we per week bubbels vormen van max. 50 kinderen en animatoren.
Er wordt streng afgeraden om in eenzelfde week van verschillende opvanginitiatieven gebruik te maken omdat dan de bubbels niet meer gecontroleerd/gerespecteerd kunnen worden.

Voor- en na-opvang

Een gevolg daarvan is dat we geen voor- en/of na-opvang meer kunnen aanbieden door IBO.
Je brengt/haalt je kinderen op de uren die in onze brochure en op www.berenbende.be vermeld staan.

Extra activiteiten

Wie inschreef voor de Wilde Week en/of de Japan-week en op donderdag en vrijdag van die week ook in dezelfde bubbel wil blijven, kan vanaf maandag 15 juni om 9 uur inschrijven voor de extra activiteiten.

Wat bij ziekte?

Ziektesymptomen (min. 5 dagen) voor de start van de activiteit? Dan moeten we je deelname jammer genoeg annuleren. Laat je ons tijdig iets weten zodat we onze administratie kunnen aanpassen? (vraagje: moeten ze doktersbriefje binnenbrengen ivm terugbetaling?)

Mijn kind behoort tot een risicogroep, wat nu?

Wie tot een risicogroep behoort, mag enkel meedoen met de toestemming van de ouders of voogd (bij chronische ziektes onder controle door medicatie) of met de toestemming van de huisarts. Meer info over de risicogroepen vind je hier. [hyperlink naar https://covid-19.sciensano.be/sites/default/files/Covid19/Risicogroepen%20pediatrie%20NL%20FINAL.pdf]

Opsporing contacten

Wij houden voor, tijdens en na de activiteit de gegevens en medische fiches van jouw kind bij (uiteraard met respect voor de privacyregels). Dan kunnen alle contacten snel opgespoord worden als dat nodig zou zijn. (vraagje: beschikken wij al over medische fiches of moeten ze die nog indienen?)

En de impact op de kinderen?

Dit klinkt allemaal heel streng, maar we bereiden alles goed voor. De kinderen zelf zullen niets merken van deze maatregelen: het wordt een top-Berenbende-zomer vol experimenten, spelletjes, amusement en activiteit!

Bovendien is onze zomerlocatie corona-proof. We slaan deze zomer ons kamp op in de Jan Vaerten-academie in de Boudewijnstraat. En dat is ideaal, want er is apart sanitair alleen voor onze groep én we kunnen er heel veel buitenspelen.

Praktische informatie

Enkele dagen voor je activiteit plaatsvindt, ontvang je van ons nog een e-mail met praktische informatie over halen en brengen, wat te doen wanneer je kind ziek is, enz.

Contact

Aarzel niet om contact op te nemen wanneer er nog iets niet duidelijk is. Je kan de Vaart-balie bereiken tijdens de openingsuren van GC ’t Heilaar via tel. 014 600 770, e-mail: jeugd@beerse.be of Facebook Messenger: http://m.me/vaartbeerse.

LCP