logo Uit in Beerse

Mondmasker in het sportcentrum vanaf 22/7

17 juli ’20 (vr)

Mondmasker verplicht in het sportcentrum (zwembad) van Beerse en De Pegger in Vlimmeren vanaf 22 juli.

Het lokaal bestuur trekt de federale beslissing om een mondmasker te verplichten door naar alle publieke ruimtes in de openbare gebouwen van lokaal bestuur Beerse. Dat betekent dat iedereen ouder dan 12 jaar die een openbaar gebouw van lokaal bestuur Beerse betreedt, vanaf woensdag 22 juli verplicht is om een mondmasker te dragen in de publieke ruimtes.

Sinds zaterdag 11 juli verplichte de federale overheid het dragen van mondmaskers in winkels, bioscopen, theater-, concert en conferentiezalen, gebedshuizen, musea en bibliotheken. Het doortrekken van die maatregel naar alle publieke ruimtes in de gebouwen van lokaal bestuur Beerse – wat per definitie drukke publieke plaatsen zijn – vormt voor het bestuur een logisch gevolg voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers. 

Bezoekers van het sportcentrum, zwembad en de Pegger zijn verplicht een mondmasker op te zetten in de publieke ruimtes. Tijdens het beoefenen van je sport mag het mondmasker afgezet worden.

Het dragen van een mondmasker vervangt de andere maatregelen om jezelf te beschermen niet! Het beschermt jou en anderen tegen de verspreiding van COVID-19 virus.

Algemene richtlijnen om veilig te kunnen sporten:

  • Voor sporters en bezoekers vanaf 12 jaar is het verplicht om een mondmasker te dragen.
  • Hou 1,5 meter afstand van andere bezoekers en ons personeel.
  • Volg de aangegeven looproutes om kruiselings verkeer zoveel mogelijk te vermijden.
  • Desinfecteer je handen op de daarvoor voorziene plaatsen.
  • Volg de richtlijnen van het personeel.
  • Voel je je ziek? Blijf thuis en wacht even met sporten.
  • Betaal zoveel mogelijk met Bancontact, bij voorkeur contactloos.
LCP