logo Uit in Beerse
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Transfo 2340, een verhaal van Beerse en Vlimmeren

30 maart ’21 (di)
In de voormalige transformatorenzaal van de Provinciale Elektriciteitsdienst (PED), het bijgebouw links naast GC ’t Heilaar, wordt momenteel de laatste hand gelegd aan Transfo 2340.

Transfo 2340 ontstond uit een intensieve samenwerking tussen lokaal bestuur Beerse, Heemkundige Kring De Vlierbes en Museum Jan Vaerten.

In dit nieuwe museum nemen 6 bijzondere figuren je mee door de geschiedenis van Beerse en Vlimmeren. Zo kom je via industrieel Edward Wouters alles te weten over de steenbakkerijgeschiedenis terwijl Karel Van Nyen je een blik gunt op ons gemeenschapsleven. De industriële groei wordt opgehangen aan het verhaal van Dr. Paul Janssen en Maria De Breyne vertelt je over de opkomst van de zorginstellingen in onze gemeente. Tenslotte is er ook ruime aandacht voor architectuur en kunst. Die thema’s worden ingevuld door de verhalen van René Van Steenbergen en Jan Vaerten.

Het museum bundelt zo erfgoed en kunst op een hedendaagse manier.

Transfo 2340 staat niet stil

Het museum is een startpunt. De thema’s die in het museum aan bod komen, zal je ook daarbuiten verder kunnen ontdekken in allerlei activiteiten, zoals wandel- en fietsroutes.

Opening

De corona-maatregelen beletten ons voorlopig nog om een groot openingsfeest te organiseren. Daarom houden we de deuren nog even gesloten voor het grote publiek. We mikken op een opening in het najaar van 2021.

Meer informatie?

Vaart – tel. 014 600 770 – e-mail: vaart@beerse.be

LCP