logo Uit in Beerse

Nieuw bibliotheeksysteem Wise

13 september ’21 (ma)
Om in de toekomst op Vlaams niveau te kunnen samenwerken, wordt er momenteel een eengemaakt bibliotheeksysteem uitgerold in alle bibliotheken van Vlaanderen. De uitrol in Beerse is voorzien vanaf woensdag 6 tot en met donderdag 14 oktober.
Bibliotheek tijdelijk gesloten

Tijdens de periode van woensdag 6 tot en met donderdag 14 oktober zijn de bib en uitleenpost gesloten. Ook de inleverbussen zijn gesloten. Eventuele inlevertermijnen die in deze periode vallen, worden automatisch verlengd. De bib opent opnieuw de deuren op vrijdag 15 oktober om 10 uur.

Wat is nieuw?

Een nieuw systeem brengt ook een nieuwe werkwijze met zich mee. We overlopen kort wat er voor jou als bibgebruiker verandert.

  • Wie 18 jaar of ouder is, betaalt voortaan 5 euro lidgeld per jaar. Voor kinderen en jongeren t.e.m. 17 jaar en voor houders van een UiTPAS met kansentarief blijft het lidmaatschap gratis.
  • De uitleentermijn wordt uitgebreid naar 4 weken. Nieuwe aanwinsten uit de snelle leen mag je voortaan 2 weken bijhouden.
  • De boeteberekening wordt vereenvoudigd: je betaalt 0,10 euro per item en per openingsdag met een max. van 3 euro per item wanneer je je uitgeleende materialen te laat inlevert. Wie 13 jaar of jonger is, betaalt geen boete. Standaard worden de aanmaningen per mail verstuurd. Indien er geen e-mailadres bekend is ontvang je de brieven per post. Er worden geen portkosten meer aangerekend.
  • Reserveren van materialen kost voortaan 1 euro per item. Reserveer je materialen uit een andere bibliotheek (IBL), dan betaal je 2,5 euro per item.
    NIEUW! Na de uitrol kan je ook boeken die in de bib aanwezig zijn, reserveren. Je doet dit gemakkelijk en snel van thuis uit via Mijn Bibliotheek.
  • De betaalmogelijkheden worden uitgebreid: aan onze onze betaalautomaat zal je ook met payconic kunnen betalen.
BibLiNK23

Met jouw lidkaart kan je niet alleen in bibliotheek Beerse terecht, maar ook in Merksplas en Oud-Turnhout. Deze partnerbibliotheken vormen voortaan het samenwerkingsverband BibLiNK23. Overal geldt hetzelfde reglement. Andere bibliotheken uit de regio sluiten mogelijk in een latere fase aan.

Meer info

Je hebt ongetwijfeld nog vragen over deze wijzigingen. Meer informatie vind je op www.beerse.bibliotheek.be/wise. In de bib kan je een gratis infobrochure ophalen vanaf half oktober of meer informatie bekomen bij de bibmedewerkers. Houd ook de volgende Beers Magàzien in de gaten voor meer informatie.

LCP