Praktische info Roefel

Roefel, wat is dat?

Tijdens Roefel veroveren kinderen van 6 tot 12 jaar de wereld van volwassenen. Vandaag nemen zij plaats achter de toonbank bij de supermarkt of hebben ze de touwtjes in handen bij de carwash. Op het programma staan o.a. haren opsteken, opdienen, boogschieten… en nog zoveel meer. Je ontdekt alle activiteiten in het Roefelboekje.

 

Moet ik mijn kind inschrijven?

Voor sommige activiteiten moet je vooraf reserveren, andere activiteiten zijn vrij in en uit. Die informatie vind je bij elke activiteit in het boekje terug.

Reserveren

Reserveren doe je met de roefelagenda. Zo ga je te werk:

  1. Maak eerst een kladversie van je planning. Tip! Reken voldoende tijd om je tussen 2 activiteiten te verplaatsen. Goed nagekeken of alles klopt? Ga dan naar de volgende stap.
  2. Haal de Roefelagenda voorzichtig uit het boekje of download hem hier.
  3. Vul de agenda volledig en leesbaar in, samen met je mama of papa.
  4. Ga je in Beerse naar school? Bezorg het formulier dan ten laatste op woensdag 22 mei 2019 terug aan je juf of meester.
    Ga je elders naar school (of vergat je je formulier op school af te geven), dan breng je het formulier binnen in GC ’t Heilaar – Heilaarstraat 35 – 2340 Beerse of mail je het naar jeugd@beerse.be. Dit doe je ten laatste op vrijdag 24 mei 2019 voor 16 uur.

Wij verzamelen en verwerken alle formulieren en bezorgen ze op maandag 27 mei 2019 terug via de school of via de post, samen met een Roefelsticker.

Kan je niet aan alle activiteiten meedoen waarvoor je je inschreef? Dan kan je vanaf woensdag 29 mei 2019 om 9 uur tot vrijdag 7 juni 2019 om 16 uur bellen naar tel. 014 600 770 of langskomen in GC ’t Heilaar voor de tweede inschrijfronde. Een overzicht van de activiteiten waarvoor je nog wel kan inschrijven, vind je vanaf dat moment ook terug op www.roefelbeerse.be.

 

Vrij in en uit

Aan deze activiteiten mag je kind meedoen zonder op voorhand te reserveren. Heb je alleen vrij in en uit-activiteiten gekozen? Dan mag je de agenda bijhouden en hoef je hem niet ter controle aan ons terug te bezorgen. Kom in dat geval wel langs GC ’t Heilaar voor een Roefelsticker.

 

Hoeveel kost Roefel?

Dankzij de medewerking van alle deelnemende handelaars en winkeliers is meedoen met Roefel helemaal gratis!

Meer nog: ’s middags trakteren we de kinderen op een lekkere hotdog en water in park Huize Bastijns en om 16.15 uur sluit het gratis optreden van #LikeMe onze 30e verjaardag feestelijk af.

Tijdens Roefel zijn er in park Huize Bastijns tot 18 uur drankjes en chips te koop.

 

Wordt er begeleiding voorzien?

Met Roefel kunnen kinderen zelf vrij op stap in Beerse. De deelnemende organisaties voorzien bij hun activiteit voldoende begeleiding.

Bij de verplaatsing tussen de activiteiten wordt er vanuit de organisatie geen individuele begeleiding voorzien. Je begeleidt je kind dus zelf of je kind kan dit alleen: te voet, per fiets of met een Roefeltaxi voor grotere afstanden.

Op drukke oversteekplaatsen in het centrum van Beerse staan gemachtigd opzichters. Ook de lokale politie houdt een oogje in het zeil. Roefel-waarschuwingsborden sensibiliseren de autobestuurders.

Is je kind tussen 6 en 8 jaar en kan je het zelf niet begeleiden tijdens Roefel? Dan kan het deelnemen aan een van de WIEWA-verrassingstochten.

 

Mijn kind heeft een handicap, kan het deelnemen?

Roefel is er voor élk kind tussen 6 en 12 jaar!

De activiteiten die toegankelijk zijn voor kinderen met een handicap herken je aan het icoontje :).  Wil je je kind laten deelnemen aan deze activiteiten? Schrijf je in met de roefelagenda in het midden van dit boekje.

Je kind kan ook deelnemen aan een WIEWA+PLUS-verrassingstocht.

 

Roefel voor groepen

Niets zo leuk voor je kind om samen met enkele vriendjes mee te doen met Roefel.

Een groepje schrijf je ook in met de Roefelagenda. Je mag per groepje slechts één formulier af te geven.

Spreek onderling goed af welk kind de contactpersoon is voor het groepje. Deze gegevens vul je bovenaan in op het inschrijvingsformulier. Dit kind krijgt de bevestiging van de reservatie terug. Noteer ook alle gegevens van de andere kinderen van het groepje.

Opgelet, kijk bij elke activiteit goed na hoeveel deelnemers per blok worden toegelaten en hou daar zeker rekening mee bij de inschrijving. Een groepje bestaat max. uit 5 kindjes, maar hoe kleiner het groepje, hoe meer kans dat het aan bepaalde activiteiten kan deelnemen.

 

WIEWA en WIEWA+PLUS

Voor kinderen tussen 6 en 8 jaar is er WIEWA, een verrassingstocht begeleid door enthousiaste animatoren. Kinderen met een handicap kunnen deelnemen aan WIEWA+PLUS, een op maat gemaakte en begeleide verrassingstocht.

Tijdens WIEWA en WIEWA+PLUS rijd je met de bus langs enkele Roefel-activiteiten. Het is een verrassingstocht, je kiest de activiteiten dus niet zelf maar je laat je verrassen. Je kan zowel in de voor- als namiddag deelnemen of kiezen een hele dag.

Voor WIEWA en WIEWA+PLUS moet je vooraf inschrijven. Gebruik het inschrijvingsformulier in het midden van dit boekje. Uiteraard verwachten we dat je aanwezig bent wanneer je inschrijft.

De bussen vertrekken in de Pastoriestraat ter hoogte van park Huize Bastijns, dit telkens om 9.45 uur en om 12.45 uur. Meld je vooraf aan bij de infostand. Kom op tijd!

 

Roefelpaar 2019

Traditiegetrouw kan je tijdens Roefel in het huwelijk treden en dat is dit jaar niet anders. Contacteer Vaart via gsm 0470 10 35 22 of jeugd@beerse.be om een tijdstip af te spreken en zorg dat je volgende gegevens bij de hand hebt:

Naam en voornamen, adres en telefoonnummer, geboorteplaats en -datum van de 2 Roefel-huwelijkspartners. 

De burgemeester of schepen van Burgerlijke Stand zal de roefelpaartjes plechtig huwen.

 

Roefeltaxi

Taxi aanhouden, instappen en wegwezen: een Roefeltaxi werkt net zoals een gewone taxi, je hoeft hem alleen niet te betalen. De Roefeltaxi’s herken je aan de roefelballonnen en -posters. Ouders mogen gerust mee gebruik maken van de taxi’s indien ze kinderen begeleiden.

TIP! Vraag de chauffeur of hij je na de activiteit terug kan oppikken. Toch geen taxi te zien? Bel even naar de infostand en wij sturen een taxi jouw richting uit!

 

Mogen ouders meedoen?

Roefel heet niet voor niets de ‘Dag van het Kind’. Vandaag komen kinderen op de eerste plaats. Bedankt om daar rekening mee te houden als je je kind begeleidt.

Om de drukte bij de deelnemende handelaars te beperken, vragen we de ouders vriendelijk om buiten te wachten.

 

Infostand Roefel

Tijdens Roefel kan je tussen 7 en 18 uur terecht bij de infostand in park Huize Bastijns – ingang via Pastoriestraat – 2340 Beerse. Je kan ons ook telefonisch bereiken op onze gsm via het nummer: 0470 10 35 22.

  • Extra Roefelboekjes en -stickers
  • Alle info over Roefel 2019
  • EHBO
  • Aanmelden medewerkers

 

Roefelsticker

Doe je mee met Roefel? Maak je dan herkenbaar met de roefelsticker. De sticker krijg je samen met je roefelagenda terug via de school of per post.

Extra stickers kan je vóór Roefel ophalen in GC ’t Heilaar of op de dag zelf aan de infostand in park Huize Bastijns.

NIEUW: vanaf dit jaar zijn er 2 versies. Kleef de oranje Roefelsticker wanneer je geen toelating geeft om je kind herkenbaar in beeld te brengen op foto’s.

 

Foto’s tijdens Roefel en de GDPR

Tijdens Roefel trekt ons team Roefelfotografen de straat op om mooie beelden te maken.

Die beelden dienen ter promotie van Roefel en kunnen worden gebruikt in papieren en digitale publicaties vanuit gemeente Beerse, zoals websites, brochures, nieuwsbrieven, op digitale beeldschermen, ed. Deze foto’s zullen ook verschijnen op onze facebookpagina (Roefel Beerse).

Op de roefelagenda kan je aanduiden of je hier toelating voor geeft. We bezorgen je kind dan de juiste roefelsticker.

 

Verzekering

Het gemeentebestuur van Beerse sluit een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen af voor alle deelnemende kinderen en medewerkers.

Meld schadegevallen tijdens Roefel aan de infostand of via ons gsm-nummer: 0470 10 35 22.

 

Vrijwilligers gezocht

Roefel bestaat niet zonder zijn vrijwilligers.

Wij zijn steeds op zoek naar helpers voor de roefeltaxi’s, bediening hotdogs, gemachtigd opzichters, busbegeleiders, … . Wil jij een handje toesteken terwijl de kinderen op pad zijn of ken je iemand in je kennissen- of familiekring die ons uit de nood wil helpen?

Naast onze eeuwige dank en heel veel voldoening, krijg je van ons alle benodigdheden voor vandaag incl. een hotdog en drankbonnen voor onze toog in het park (geldig tot 18 uur).

Meld je aan bij Vaart – Heilaarstraat 35 – 2340 Beerse – tel. 014 600 770 – gsm 0470 10 35 22 – e-mail: jeugd@beerse.bewww.roefelbeerse.be

 

1000 x DANK!

Roefel zou Roefel niet zijn dankzij de hulp van alle vrijwilligers en de meer dan 50 deelnemende handelaars en verenigingen. Het Roefelcomité wil graag iedereen die betrokken is bij de organisatie van Roefel heel hard bedanken.

Dankzij hen bestaat Roefel al 30 jaar en kunnen we hopelijk nog vele verjaardagen vieren, samen met alle kinderen tussen 6 en 12 jaar.