Sportvormingen

Met dit aanbod krijgen sportbestuurders, trainers, leerkrachten lichamelijke opvoeding of sporters de kans om een opleiding te volgen. Want wie zich regelmatig bijschoolt, draagt bij aan de kwaliteit van de sport in zijn gemeente, school of sportclub. Er is keuze uit een ruim aanbod dus inschrijven maar!

 

Hoe laat ik mijn kind verantwoord wielrennen?

Woensdag 5 september 2018 van 19 tot 22 uur Europeion, Campus Blairon in Turnhout
Veel ouders, grootouders en coaches zijn bezorgd om een goede trainingsopbouw voor hun renner/renster.

Wat is een logische opbouw door de jaren heen? Hoeveel kilometers en tegen welke snelheid mag een kind trainen? Vanaf welke leeftijd is focus en specialisatie nodig? Is de lichamelijke ontwikkeling in overeenstemming met de leeftijdscategorie? Wat is het nut van bijkomende lenigheids- en stabilisatieoefeningen? Vanaf welke leeftijd zijn inspanningstesten, hartslagmetingen, wattagemeters en bloedafnames gewenst? Wat doe je met die resultaten? Zijn extra vitaminen noodzakelijk voor deze zware sport? Is het vetpercentage belangrijk voor de jeugd? Moeten ze allen op dieet? Wat eet men het best voor en tijdens een wedstrijd?

 

Wanneer?

Woensdag 5 september 2018 van 19 tot 22 uur

Waar?

Europeion, Campus Blairon 602, 2300 Turnhout

Voor wie?

Deze bijscholing richt zich naar ouders, grootouders, begeleiders en initiators. Ook de jongeren zelf zijn welkom.

Sprekers?

Paul Embrechts, master LO gespecialiseerd in training en coaching, lesgever VTS, leerkracht Sport- en Handelsschool en sportpromotor en valt terug op een lange carrière als subtopper.

Jan Mathieu, sportarts met ervaring als bondsarts, voorzitter jeugdwielrennersploeg en ploegarts (bij o.a. Topsport Vlaanderen Lotto en Telenet Fidea)

Kostprijs?

10 euro

Informatie en inschrijvingen?

Inschrijven online vóór 2 september 2018 via https://docs.google.com/forms

Algemene info: Filip Daniels, T 014 44 33 22, sportregionoorderkempen@gmail.com

Team Kempen vzw, www.teamkempen.be

 

Meer info vind je bij downloads.